Pappardelle med citron och burrata

Helgens pasta kommer här! Vi gjorde denna när vi var i Skåne senast och jag längtar redan efter nästa gång vi ska äta den - precis så god är den. Receptet kommer från Matplatsen, om jag inte minns fel.
 
 
Jag föredrar ofta pappardelle i sådana här pastarätter, men såklart går det bra med vad som. Hittar du inte burrata funkar mozzarella.
 
Pappardelle med citron och burrata
4 portioner
 
2 stora vitlöksklyftor
400 g småtomater
3 msk olivolja
1 msk tomatpuré
0,5 dl vispgrädde
1 msk finrivet citronskal 
1 msk socker
chiliflakes efter tycke och smak
salt, nymald svartpeppar
4 portioner pappardelle
1 burrata
 
Skiva vitlöken tunt och fräs i olivoljan på medelvärme. Halvera tomaterna och blanda ner med vitlöken, tillsätt tomatpurén och låt det hela koka ihop i några minuter. Tillsätt grädde, citronskal, socker, chiliflakes och salt. Låt koka in i några minuter till. Koka pastan och spara några deciliter av pastavattnet. Tillsätt pastan, en skvätt pastavatten och värm till en krämig pasta. Lägg upp på tallrikar, toppa med burrata, nymald svartpeppar och citronskal.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0