Vit sparris med grapesås

Årets första utelunch på vår stensatta uteplats blev den här klassikern som Bibbi bjöd på första gången 2010. Vit sparris är ju något av det bästa jag vet, och gärna tillsammans med grapefrukt? Låter det märkligt? Ja, kanske. Haha.
 
 
Jag äter det rakt upp och ner som det är men Bibbi och Calle hade kallrökt lax till.
 
Vit sparris med grapefruktsås
2 portioner

4-6 vita sparris
1 blodgrapefrukt
2 äggulor
0,5 dl vispgrädde
salt & nymald svartpeppar
persilja

Skala sparrisen försiktigt och koka i rikligt med vatten och 1 tsk socker och en nypa salt tills de är mjuka, vilket borde ta ungefär 10-15 minuter beroende på tjocklek. Tvätta av grapefrukten och riv skalet och pressa ur saften. Blanda med äggulor i en skål som tål vattenbad. Låt såsen sjuda i vattenbadet under vispning tills den tjockar. Vispa till sist grädden och vänd ner i såsen. Häll såsen över sparrisen och strö över salt, nymald svartpeppar och persilja.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0