Vad har vi ätit den här veckan?

Greetings från Helsingborg! Vi är hos min syster och jag sitter as we speak i en stor, hängande gungstol medan barnen badar i poolen. Bra aktivitet såhär halvvägs in i semestern. Veckan började på Åland och gick via Uppsala till Skåne, och i matväg har det varit högt och lågt - och gott. Veckans middagar finns samlade nedan, som vanligt. 
 
I måndags grillade vi. Flap steak till de andra, sticky tofu till mig. En stor laddning asiatisk nudelsallad toppad med cashewnötter som tillbehör.
 
I tisdags köpte vi hem falafel.
 
I onsdags åt vi middag på Gorilla, en sjurätters meny med allt från picklade, omogna, picklade persikor och burrata med zucchini och pistagepesto till grillad gemsallad och mannakaka med olivolja och citronglass. Nja, högt och lågt - trevligt ställe men ojämn mat.
 
I torsdags grillade vi korv med bröd toppad som vanligt med stora mängder sötstark senap, ketchup och rostad lök. Potatissallad med kapris som tillbehör för de som önskade.
 
I fredags åt vi pizza.
 
I lördags hade mina syskon gemensamt födelsedagskalas i hos min syster i Laröd och det bjöds på en jättebuffé med allt från ostar och sallader till kallskuret, brietårta och baguetter. Mammas jordgubbstårta till efterrätt. 
 
Idag är det söndag och ikväll ska vi grilla. Flap steak, grönsaker, bulgursallad och yoghurtsås med mynta

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0