Vad har vi ätit den här veckan?

Jag vet knappt vilken dag det är pga varit ledig ett tag nu, men något säger mig att det är söndag idag vilket innebär veckans middagar sammanfattade. Som för många andra har det varit en salig blandning av rester, pizza och lite där emellan. God fortsättning!
 
I måndags var det sista natten med gänget innan några familijemedlemmar åkte mot andra destinationer så till middag åt vi... pizza. Till allas stora lycka. Någon med tomatsås och mozza, någon med gorgonzola, rosmarin och pinjenötter, någon med vitlök, oliver och kronärtskocka.
 
I tisdags blev det restfest.
 
I onsdags mellanlandade vi i stan för tvätt och ompackning, och eftersom kylskåpet ekade tomt köpte vi hem vietnamesiskt från haket nedanför. Jag och barnen åt tofu med jordnötter, lök, chili och massor med färsk koriander, och Calle åt pho
 
I torsdags kom vi upp till landet och till middag åt vi, till barnens stora lycka, Biff Rydberg. Calle hittade en bit oxfilé i frysen, jag stekte på några morötter och blandade ner lite svarta bönor = alla nöjda, alla glada. Dijoncrème som tillbehör, såklart.
 
I fredags var det nyårsafton. Vi startade upp firande med bubbel och ostar vid 16-snåret. Till middag åt vi en salig blandning av godsaker - först ut var det misomarinerad aubergine som friterades och sedan toppades med salladslök, röd chili och ett mos på riven rättika och ingefära. Vi drack saké till men det var ingen som tyckte det var speciellt gott, haha! Som andra rätt åt vi glödbakade morötter som vi tillagade i glöden i Gretan. De åt vi med en morotsreduktion, yoghurt, mynta, puffat vildris och garam masala. Som tredje rätt åt vi friterade och krossade mandelpotatisar som vi toppade med tryffelmajonnäs, fint riven Gruyère och rosmarinsalt. Egentligen skulle vi även ätit en svamppaté på briochebröd med karamelliserad rödlök och krasse men det orkade vi inte så efter en kort paus åt vi istället dessert - en ljuvlig chokladterrine med havssalt, färska hallon och lättvispad grädde.
 
 
I lördags åt vi obligatorisk nyårsdags-pizza.
 
Idag är det söndag och ikväll ska vi äta  potatisgratäng med hjortfilé (till de andra), sojafärsbiffar med gorgonzola (till mig) och svart vinbärssky. Till efterrätt äter vi upp resterna av chokladterrinen från nyårsfirandet.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ajli Müller

det är så härligt, du inspirerar verkligen till det vegetariska! Sedan jag tappade smaken har den kommit tillbaka så konstigt att kött ändå smakar lite... illa. Så förutom etiska skäl har jag nu ännu fler skäl att lära mig gröna kök :)

Svar: Men tack! Och jag förstår dig - har också problem med lukt- och smaksinnet efter att jag hade covid för ett år sedan, och det påverkar helt klart! Hoppas att det blir bättre för dig snart!
Charlotta Ljungblad

2022-01-02 @ 11:19:05
URL: http://ajlimuller.se
Postat av: Ajli

Jag vet inte varför det är så konstigt att kommentera på min blogg, men det verkar vara om man för in en mailadress som slutar på gmail.com som det blir konstigt... I alla fall kom det fram nu :) Jag beklagar verkligen kaffet och löken, och för mig röda godisar, vanilj och kött... det har "bara" gått tio veckor lite drygt. Hoppas det vänder!

2022-01-03 @ 18:40:34
URL: http://ajlimuller.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0