Tofu med bambuskott

Jag prenumererar på både Allt om Mat och Elle Mat och Vin, och har som målsättning att varje månad laga något från varje nummer. Sist ut var den här enkla grytan som egentligen innehåller ryggbiff men den bytte jag såklart ut mot tofu och broccoli. En väldigt enkel och snabb vardagsrätt som gick hem hos samtliga.
 
 
I originalreceptet ska det vara en halv burk med bambuskott men jag gillar de (relativt smaklösa...) rackarna så jag hade i en hel.
 
Tofu med bambuskott
2 portioner + eventuell matlåda
 
200 g fast tofu
rapsolja
salt, nymald vitpeppar
0,5-1 burk bambuskott 
2 klyftor vitlök, hackade
1 gul lök, skivad
1 (litet) broccolihuvud
2 cm ingefära, riven
2 msk japansk soja
2 dl vatten
1-2 msk hoisinsås
majsstärkelse (om du vil reda såsen)
2 salladslökar, tunt skivade
 
Lägg tofun i press någon timme innan den ska stekas, om du har möjlighet. Hacka och strimla alla grönsaker. Stek tofun, salta och låt sedan rinna av på hushållspapper. Stek broccolin, löken, vitlöken och ingefäran i olja i några minuter, tillsätt sedan tofun, soja, vatten och hoisinsås. Låt koka in i några minuter och red av med maizena om du vill ha såsen tjockare. Strö över salladslök och smaka eventuellt av med mer salt om det behövs. Servera med ris.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ebba

Vad roligt att prova en massa nya recept!

2022-02-04 @ 10:40:38
URL: http://nouw.com/nebba

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0