Ramslöksmajonnäs

Jag hade helt glömt att Bibbi petade ner ramslök i kryddlandet för några år sedan så det var en fin upptäckt i påskas. I söndags plockade vi några blad och gjorde en majonnäs som vi hade till burgare. Ramslök smakar ju som en blandning av gräslök och vitlök ungefär vilket passade fint i majonnäsen.
 
 
Om du inte har odlad ramslök kan du hitta det vilt eller i välsorterade affärer.
 
Ramslöksmajonnäs
1 stor sats, ungefär 3 dl
 
1 (helt) ägg
1,5 tsk dijonsenap, kanske lite mer
1 msk pressad citron
2,5-3 dl neutral rapsolja
4 ramslöksblad, grovt hackade
salt, svartpeppar från kvarn
 
Använd en bunke som är hög, smal och har raka kanter. Knäck ner ägget och lägg även i dijonsenap och pressad citron. Börja mixa genom att ställa stavmixern på botten och sätta igång den och tillsätt sedan oljan i en tunn stråle och mixa tills du har en tjock majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn, blanda ner ramslöksbladen och mixa några varv till. Förvara svalt tills servering. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0