Vad har vi ätit den här veckan?

Denna veckan har det känts näst intill omöjligt att få till middagar där alla äter samtidigt. Vi äter ju liksom alltid sittande middag tillsammans hela familjen, så veckor som denna när det har varit styrelsemöte för Calle och en sen arbetsdag på kontoret för mig blir det mest... stökigt. Note to self: undvik sådana här veckor. Haha. Jaja, trots stökig vecka har vi fått till god mat! De finns sammanfattade nedan, precis som vanligt. Vi hörs, vänner!
 
I måndags åt vi potatis- och purjolökssoppa toppad med färsk timjan (och även bacon för de som önskade det). Som tillbehör hade vi nybakade grahamstekakor.
 
I tisdags åt vi ratatouille (på två olika sorters zucchini från våra vänners grönsaksland!) med stora, vita bönor. Vi åt vår ratatouille med olivbröd och en klick crème fraiche.
 
 
I onsdags åt vi crèpes med avokadokräm.
 
I torsdags firade vi Sigges födelsedag och gjorde pappardelle med kantareller och färsk timjan. I glasen en Barolo från Josetta Saffirio. Till efterrätt hade vi blandade godsaker från Le Comptoir - macarons, passionsfruktsbakelser och chouquettes.
 
I fredags åt vi pizza.
 
I lördags bjöd vi på pad thai med tofu. Till efterrätt åt vi praliner från Kampanilen.
 
Idag är det söndag och ikväll hämtar vi hem något, antagligen sushi.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Pernilla

Upplysningsvis så köper de faktiskt in de godsakerna från ett litet franskt bageri på Mölndalsvägen så jag hoppas att de smakade mycket bra!

Svar: Tror det är bäst att jag åker till det där gulliga bageriet i Mölndal då! <3
Charlotta Ljungblad

2021-10-10 @ 10:23:12
Postat av: Pernilla

Upplysningsvis så köper de faktiskt in de godsakerna från ett litet franskt bageri på Mölndalsvägen så jag hoppas att de smakade mycket bra!

2021-10-10 @ 10:23:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0