Eggplant parm

Idag kan jag bocka av ett livsmål på min vuxenlivet-lista och samtidigt har jag haft en av de absolut värsta dagarna den här månaden. Frukost klockan halv ett och lunch klockan halv tre säger väl det mesta tänker jag, men det är bara att ta sig för pannan och bita ihop. Det blir bättre snart. Intalar jag mig själv...
 
 
Men äta bör man, annars dör man osv. Även om livet är upp och ner. Min smörgåsgrill har fått komma fram ganska ofta det senaste, och den är så himla jättetoppen! Sist gjorde vi grillade eggplant parm och det blev SÅ gott! Måste definitivt göras igen.
 
Eggplant parm
2 smörgåsar
 
1 stor aubergine
1,5 dl vetemjöl
2 dl panko
1 tsk torkad oregano
salt, nymald svartpeppar
2 ägg
olja att fritera i
 
4 skivor bröd
1,5-2 dl fint riven parmesanost
2 dl tomatsås
1 boll färsk mozzarella
färsk basilika
 
Dela auberginen i 0,5-1 cm tjocka skivor. Salta skivorna och låt stå i ungefär 30 minuter och torka sdan av vätskan med lite papper. Lägg mjölet i en djup skål, och samma sak med de uppvispade äggen och pankon (som du smaksätter med oregano, salt och nymald svartpeppar). Doppa först i vetemjölet, sedan i äggen och sist i pankon. Lägg åt sidan och värm oljan i fritösen. Fritera halvorna några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Ta 2 brödskivor, bred på tomatsås och lägg på aubergineskivor. Toppa med mozzarella och färsk basiika och kör i smörgåsgrill tills smörgåsarna fått fin färg och osten smält ordentligt. Servera med en stor grönsallad.

Vad har vi ätit den här veckan?

Denna veckan har det känts näst intill omöjligt att få till middagar där alla äter samtidigt. Vi äter ju liksom alltid sittande middag tillsammans hela familjen, så veckor som denna när det har varit styrelsemöte för Calle och en sen arbetsdag på kontoret för mig blir det mest... stökigt. Note to self: undvik sådana här veckor. Haha. Jaja, trots stökig vecka har vi fått till god mat! De finns sammanfattade nedan, precis som vanligt. Vi hörs, vänner!
 
I måndags åt vi potatis- och purjolökssoppa toppad med färsk timjan (och även bacon för de som önskade det). Som tillbehör hade vi nybakade grahamstekakor.
 
I tisdags åt vi ratatouille (på två olika sorters zucchini från våra vänners grönsaksland!) med stora, vita bönor. Vi åt vår ratatouille med olivbröd och en klick crème fraiche.
 
 
I onsdags åt vi crèpes med avokadokräm.
 
I torsdags firade vi Sigges födelsedag och gjorde pappardelle med kantareller och färsk timjan. I glasen en Barolo från Josetta Saffirio. Till efterrätt hade vi blandade godsaker från Le Comptoir - macarons, passionsfruktsbakelser och chouquettes.
 
I fredags åt vi pizza.
 
I lördags bjöd vi på pad thai med tofu. Till efterrätt åt vi praliner från Kampanilen.
 
Idag är det söndag och ikväll hämtar vi hem något, antagligen sushi.

Frukosttorkan

Har frukosttorka. Vill knappt se en knäckemacka med ost efter de senaste månadernas (årens?) jättesamma frukost. Leksands brungräddade knäckebröd, smör, en skiva ost. Oftast framför datorn så att små, små smulor fastnar i tangentbordet. Ett litet glas ingefärsshot till mackan, dagens första kopp te till första mötet. Osv, osv, osv in i oändligheten. Måste sluta äta frukost framför datorn.
 
 
Längtar till helgen när frukosten är mer än en nödvändighet. Avokadosmörgås, Virgin Mary, en bit Comté... Kom snart, lördag. Jag längtar efter dig.

Vad har vi ätit den här veckan?

Vi har spenderat helgen i Köpenhamn och kom hem mätta med tunga väskor och massvis av inspiration. Calle har gått bananas på Juuls och vi kan numera blanda ett helt gäng nya drinkar. Resten av veckan då? Det har gått över förväntan, helt klart! Jag har dessutom spenderat kvällen med att preppa mat inför nästa vecka så kanske vi börjar få ordning på det här? Haha. Jag lovar inget.
 
I måndags åt vi stuvade makaroner och falukorv (till köttätarna) och marinerade kikärtor (till mig). Ett berg av grönsaker till det - rivna morötter, gurkstavar och tomater.
 
 
I tisdags gjorde Calle spaghetti carbonara som vi åt med extra mycket parmesan och nymald svartpeppar.
 
I onsdags åt vi ramen som vi toppade med sticky tofu, böngroddar, svamp, salladslök, röd chili och babyspenat.
 
I torsdags hämtade vi hem burgare, pommes och dippa.
 
I fredags drack vi fördrink på Ruby och middag på Warpigs. De andra åt ett berg av kött och jag slog till på mac'n'cheese, friterade dillpickles och cole slaw.
 
I lördags åt vi middag på La Neta! Quesadillas, tacos, guacamole, micheladas. Ungefär så.
 
Idag är det söndag och till middag har vi ätit kikärtsgryta med naan.

RSS 2.0