Burrata, nektariner svartpeppar

Det är varmt i Göteborg. Igår spenderade jag och Sigge nästan hela dagen i Vasaparken, först på den lilla lekplatsen och sen på en filt under ett träd. Vi åt sushi med en vän, vilade en stund och kollade spårvagnarna på Aschebergsgatan innan vi traskade hemåt igen. Hade det varit ett vanligt år hade stan varit fylld till bredden med handbollsspelande ungdomar eftersom Partille Cup brukar gå av stapeln just den här veckan, men istället är det ganska tyst och stilla. Ja, så tyst och stilla det nu blir i Göteborgs innerstad, vill säga.
 
 
På kvällen åt vi panzanella, drack rosévin och njöt av den lilla anrättningen på bilden ovan - burrata med nektariner, svartpeppar och en gräsig olivolja. Men HALLÅ vad gott! Linda hade med sig något liknande på vår senaste MBT och jag var såld vid första tuggan. För extra gojs kan du dra isär burratan och blanda med nekatinerna, och för en lite mer matig version kan du blanda ner rucola. Nä hörni, nu ska jag och Sigge gå ner till Saluhallen och handla ost och oliver. Hoppas att ni får en fin helg, eller kanske till och med semester? 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0