Vad har vi ätit den här veckan?

Den här veckan har vi försökt tänka kylskåpsrens eftersom det har varit en hel del sorliga slattar, trötta grönsaker och halvfulla förpackningar som trängts i vårt kylskåp. I måndagens tomatsoppa blandade vi ner en öppnad burk med tomatsås, till tacosen samlade vi ihop alla trötta grönsaker och den slokande basilikan blev en basilikaolja till lasagnen i lördags. Mission completed.
 
 
I måndags gjorde jag en tomatsoppa som vi åt med pasta, mozza och färsk basilika. Som tillbehör svängde Calle och Sigge ihop biscuits med västerbottensost och salladslök.
 
I tisdags gjorde Calle crèpes som vi fyllde med avokadokräm.
 
I onsdags blev det tacos. Inte så mycket att orda om det, grönsaker, salsa, jalapenos, gräddfil. Allt det där andra man brukar ha på.
 
I torsdags åt vi ugnsbakad hokkaidopumpa med mathavre och rödvinssås, och till den gick vi utanför vår vin-comfort zone och korkade vi upp en Côtes de Rhône från Mas de Libian. Wow! 
 
I fredags åt vi pizza.
 
I lördags åt vi en öppen lasagne med aubergine, tomatsås, parmesanricotta, basilikaolja och rostade pinjenötter. Tomat- och mozzarellasallad som tillbehör.
 
Idag är det söndag och ikväll köper vi hem sushi.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ewa

Tack.

2021-03-08 @ 20:47:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0