Grillad smörgås med kimchi, Appenzeller

Den här veckan har varit en blandning av torktumlarkänsla (på jobbet), mycket bokläsning om kvällarna (jag är snart klar med den jag håller på med) och en känsla av att nej, den här veckan kommer jag fan inte ikapp. Och så får det vara ibland. Vad gör jag då? Jag äter något gott. Som den här varma smörgåsen med kimchi, Appenzeller och svamp som man doppar i tonkatsusås. Alltså...
 
 
Jag bläddrade förbi receptet i Allt om Mat och tänkte direkt att det här måste provas. Jag har inte gjort riktigt som originalreceptet och såsen är signerad Jennie Walldén men grundtanken är densamma. Drick med en riktigt, riktigt kall riesling och njut. 
 
Grillad smörgås med kimchi och Appenzeller
4 smörgåsar
 
8 skivor surdegsbröd
8 portabellosvampar
salt, nymald svartpeppar, en gnutta japansk soja
8 msk kimchi
120 g Appenzeller, fint riven
 
Tonkatsusås
1 dl ketchup
2,5 msk worchestersås
2 msk japansk soja
1 msk honung
 
färsk koriander
 
Blanda ihop ingredienserna till tonkatsusåsen. Skiva svampen och stek sedan i rikligt med olja på hög värme tills den fått färg. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och lite japansk soja. Ställ åt sidan och låt svalna. Bred smör på hälften av brödskivorna, toppa med svamp, kimchi och till sist massor med riven ost. Lägg på en brödskiva och grilla i paninigrill eller stek i stekpanna tills smörgåsarna fått fint med färg och är frasiga. Servera med färsk koriander och tonkatsusåsen.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Awesome!!!

2021-02-25 @ 21:14:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0