Zucchinipaj med parmesan

Aprilväder, alltså. Igår sjutton grader och sol, idag fem grader, regn och blåst. Våren tog en tillfällig paus men är tillbaka snart igen (väl...). Vill ni lajva vårkänslor ändå kan ni göra den här pajen med zucchini och parmesan. En sallad och ett glas rosé till och du är hemma.
 
 
Perfekt att förbereda dessutom. Och hörni, skippa inte basilikan för den passar alldeles finfint med zucchinin!
 
Zucchinipaj
4 portioner
 
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
 
1 stor zucchini, mandolinad eller tunt skivad
1 kruka basilika
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 dl parmesanost
salt, nymald svartpeppar
 
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en smord pajform. Låt vila i kylskåp i minst en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Stek zucchiniskivorna i olja (men spara ett gäng till garnering) och lägg i pajskalet. Blanda äggstanningen, riv ner parmesan och grovt hackad basilika och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Garnera med zucchiniskivor och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna något.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Beautiful!

2021-04-25 @ 08:31:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0