Morotssoppa med kokosmjölk

Soppa, alltså. Fin start på veckan säger jag, not so much säger oftast resten av familjen. Den här soppan var inget undantag så i barnens skålar fick de även pasta och då gick den hem! Morotssoppa är ju ganska sött så det är väldigt gott med den syrliga citronfärskosten på toppen, och såklart några stänk tabasco för lite extra untz.
 
 
Receptet kommer från Coop, och till soppan bakade jag och Clara pizzabullar, den gamla klassikern! Perfekta restbullar om du frågar mig för jag brukar slänga ner allt från pesto och överbliven tomatsås till färska kryddor och mozzarella. Ljuvligt.
 
Morotssoppa med kokosmjölk
4 portioner
 
600 g morötter
30 g färsk ingefära, riven
8 dl vatten
1 umamibuljongtärning
250 ml kokosmjölk
salt, nymald svartpeppar
chiliflakes
 
färskost + rivet citronskal 
rostade solrosfrön
tabasco
 
Skala och slanta morötterna. Lägg i en kastrull med rikligt med olja och fräs på medelvärme tills morötterna börjar mjukna och få färg. Tillsätt vatten och buljongtärningen och koka tills morötterna är genommjuka. Mixa till en slät puré och tillsätt kokosmjölken. Låt sjuda ytterligare några minuter och smaka av med salt, nymald svartpeppar och chiliflakes. Blanda ihop färskost och citronskal och lägg en klick i soppan. Toppa med rostade solrosfrön och tabasco.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Kinna

Glömmer alltid namn men tack åter för det här receptet så otroligt gott hälsar Kinna

2020-09-26 @ 15:08:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0