Indisk-ish pytt
På tal om sådär löjligt enkel vardagsmat så är den här pytten med indisk kryddning nästan genial. Pytt i allmänhet är ju något av det bästa man kan göra på rester, och här stoppade vi ner morötter, potatis och blomkål - och massor med kryddor, såklart.

Nigellafrön är de små svarta fröna man bland annat hittar i riktigt fin mango chutney. Supergoda tycker jag, men helt ok att skippa.
Indisk-ish pytt
2 portioner + matlåda
4 dl tärnad potatis (finns i frysdisken)
2 morötter, tärnade
1 gul lök, fint hackad
1 litet blomkålshuvud, delat i mindre bitar
1 dl vitkål, fint hackad
garam masala
gurkmeja
nigellafrön
salt, nymald svartpeppar
Stek kryddorna i rikligt med kokosolja eller ghee på medelvärme, och tillsätt sedan grönsakerna och stek tills bitarna är mjuka. Servera med färsk koriander, raita och kanske ett naan eller två.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Hanna Karlsson
Det både låter och ser väldigt gott ut. Jag är hungrig nu men vet inte vad jag ska stoppa i mig till frukost. Får fundera lite.
Trackback