Västerbottenpaj med grön sparris

Det är inte många veckor kvar till midsommar, även om jag mentalt fortfarande är kvar i april. Vart tog maj vägen? Ingen vet säkert. Vårt midsommarfirande kommer att bli litet och corona-anpassat, även om det fortfarande är lösa trådar lite varstans. Vi får nog helt enkelt låta vädret bestämma hur vår dag kommer att se ut, men en sak är säker - det kommer serveras snaps, nypotatis och västerbottenpaj. 
 
 
Jag tycker om att toppa pajen med primörer och i påskas hade vi med oss den här godbiten med grön sparris. Det blir favorit i repris till midsommar, så mycket vet jag.
 
Västerbottenpaj med grön sparris
6-8 bufféportioner
 
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
 
300 g riven västerbottensost
3 ägg
3 dl vispgrädde
salt, nymald svartpeppar
 
1 knippe grön sparris, tunt skivad
 
Sätt ugnen på 225 grader. Mixa smör och mjöl i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt det kalla vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform (jag tycker om att använda en med löstagbar kant - smörj då formen ordentligt med smör eller olja) som är 24 cm i diameter, nagga i botten och förgrädda i 10 minuter. Vispa ihop ägg och grädde och tillsätt osten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar och häll försiktigt i pajskalet. Grädda i ungefär 20 minuter tills pajen stelnat. Stek under tiden sparrisen i olja på medelvärme och låt sedan svalna något. Dekorera pajen med sparrisen och servera pajen ljummen eller kall - den är god vilket som.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Veronika

Ser super gott ut måste bara testa detta recept! Du har många härliga recept som jag testat.
kramen och håll avstånd i dessa tider!

Svar: Men vad kul att höra! Kram!
Charlotta Ljungblad

2020-06-02 @ 23:56:04
URL: http://www.veronikabengtsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0