Gräddfilspannacotta

I sann semesteranda flyter dagarna ihop här. Vi skrotar mest omkring här hemma (på landet) och gör lite vad som faller oss in. Eftersom vädret är lite upp och ner åker vi ut med båten så ofta vi kan så igår förberedde vi lunch, lade till vid en liten ö och åt zucchinipaj med grönmögelost och drack rosévin och spanade ut över Havstensfjorden. Sämre kan man ha det. 
 
 
Om ni vill göra något gott till helgen kan jag varmt rekommendera den här gräddfilspannacottan som vi åt på midsommarafton. Det har varit en riktig klassiker i vår familj men så glömdes den lite av - fram tills nu, vill säga. Receptet ger fyra jättestora portioner så jag brukar göra hälften och istället servera i små glas. Receptet kommer från Markus Aujalays fina kokbok Mat hemma och på krogen.
 
Gräddfilspannacotta med jordgubbar
4 (stora) portioner
 
 2 dl vispgrädde
110 g socker
1 vaniljstång
6 dl gräddfil
3 gelatinblad
 
myntablad, limezest och jordgubbar

Blötlägg gelatinet och dela på vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden med sockret och vaniljfröna. Dra åt sidan, lägg i gelatinbladen och vispa så att de löses upp. Blanda i gräddfil och häll sedan upp i glas. Ställ kallt i (minst) några timmar och garnera med jordgubbar, limezest och mynta precis innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Elisabet :)

Ser riktigt gott. Tänker att blåbär som topping också vore gott!

Svar: Det tror jag absolut!
Charlotta Ljungblad

2020-07-26 @ 05:31:19
URL: http://www.morochdotters.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0