Baklängesmatsedeln vecka 34
Det har varit en fin vecka tillbaka i stan. Vi har ätit saker vi har saknat - som till exempel falafel och gyozas - och druckit några riktigt goda viner. Så helt plötsligt blev det söndag och imorgon drar allt igång igen. Kolla in veckans middagar nedan!
I måndags gjorde vi falafel! De åt vi i pitabröd med isbergssallad, hummus, picklad rödkål och saltgurka.
I tisdags gjorde vi tofu cashew (som gick hem hos samtliga i familjen, hurra!) som vi åt med ris.
I onsdags fick Clara sin favoritmat eftersom hon fixat sin första dag i skolan! Det blev spaghetti (eller långpasta som hon kallar det) med tomatsås, kapris och mozzarella. Färsk salsiccia till det. Jag tränade däremot yoga mitt i middagen och åt istället piroger med svarta bönor och koriander när jag kom hem.
I torsdags åt vi gyozas! Till det drack vi en chardonnay från Jura. (Match made in heaven.)

I fredags åt vi pizza.
I lördags gjorde vi spaghetti med kantareller, parmesan och rostade hasselnötter.
Idag är det söndag och ikväll har Clara beställt sushi, så sushi blir det.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Trackback