Mangogryta med tofu
När min kompis tipsade om den här grytan med mango i tänkte jag att det lät lite knäppt med mango i en gryta MEN vet ni? Det är otroligt gott. Blir liksom som en syrlig överraskning som gifter sig fint med tofun och småtomaterna. Receptet hittade hon hos Food Pharmacy.

I originalreceptet ska tofun inte stekas men jag tycker alltid att det blir godare när tofun har yta så jag körde på det.
Mangogryta med tofu
2 portioner + matlåda
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1,5 msk mald gurkmeja
1 msk kallpressad kokosolja
500 g krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
2 dl cashewnötter (blötlagda)
400 ml kokosmjölk
salt, nymald svartpeppar
250 g fryst och tinad mango
270 g fast, naturell tofu
400 g småtomater
70 g babyspenat
färsk koriander till servering
Lägg för det första tofun i press mellan två tallrikar i några timmar innan ni ska äta. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i kokosolja på låg temperatur. Häll över löken och vitlöken tillsammans med ingefära, gurkmeja, krossade tomater, tomatpuré, cashewnötter och kokosmjölk i en mixer och mixa tills det är lagom grynigt. Det får gärna vara lite bitar kvar. Häll tillbaka såsen i grytan och värm upp. Skär tofun i kuber och stek i rikligt med kokosolja tills de har fått färg runtom - stek på medelvärme, och kom ihåg att det ofta tar längre tid än vad man tror att det ska göra. Blanda ner tofun i grytan och tillsätt mango, klyftade småtomater och spenat och rör runt. Servera med färsk koriander.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Kikki
Ser ju jättegott ut och måste testas. Tack!
Trackback