Chana masala
Jag köpte med mig svart kardemumma från Torvehallerne när vi var i Köpenhamn senast och några av dem åkte ner i den här kikärtsgrytan. Svart kardemumma ger lite av en rökig smak, och nästa gång ska jag nog ha i ännu mer för den här blev lite fjösig.

Jag hittade även lite babyspenat i kylen som vi blandade ner strax innan servering, det blev supergott! Receptskissen kommer från Taffel.
Chana masala
2 portioner + matlåda
1 gul lök
2 cm färsk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
3 msk olja
1 tsk spiskummin
1 kanelstång
4 svarta kardemummakapslar (riv med zestjärn)
2 burkar krossade tomater
2 burkar kikärtor, sköljda
Mixa gul lök, ingefära, vitlök och chili i en matberedare till en puré. Fräs den i smöret på medelstark värme tills den början få färg. Tillsätt spiskummin, kanel och kardemumma och fräs i några minuter till. Rör ner de krossade tomaterna och koka utan lock i ungefär en halvtimme. Späd med vatten om det blir FÖR tjockt (men ha i åtanke att det ska bli en tjock tomatsås). Blanda ner kikärtorna och låt puttra i en kvart till. Strö över färsk koriander och riv eventuellt över lite svart kardemumma precis innan servering. Skopa upp med naan.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym
Galet gott 👍🏼
Trackback