Råmarinerad tofu
Mitt fokus den här morgonen är ungefär lika dåligt som det på bilden nedan. Jag bakar surdegsbröd, torkar granola, fryser glass i glassmaskinen (!) och just det - jag har ju två barn att ta hand om också. (Lugn, en äter frukost och provsmakar glassmet och en sover...) Helg på intåg och det ska bli skönt efter en något seg vecka. På uppsidan är i alla fall att vi får besök av vänner i helgen och jag ser fram emot häng, goda middagar och en drink eller två.

Nu ska jag ta hand om den där glassen men först - ett überenkelt tips på vad man kan göra med tofu. Lite då och då gör vi bowls med diverse slattar från kylskåpet och då brukar tofu allt som oftast åka med. Istället för att fritera eller steka råmarinerar vi den, och det blir väldigt gott om man låter den stå och dra en stund innan servering.
Råmarinerad tofu
Om du hinner - lägg tofun i press, om du inte hinner - skippa det. Skär tofun i små kuber och lägg i en burk med vad du känner för, sist hade vi ponzu, sweet chilisås och vanlig soja. Skaka runt burken så att allt täcks och ställ i kylen tills ni ska äta. Skaka runt några gånger under tiden tofun står i kylen också så den gottar till sig ordentligt.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym
tack för tips :):)
Trackback