Baklängesmatsedeln vecka 12

Helgen blev precis så fin som jag hoppats på! Lunch på Burgersson, häng med kompis, goda middagar hemma, lite för sena kvällar och ett och annat glas bubbel. Ska snart försöka ta mig till gymet, men först - veckans baklängesmatsedel till eder service. 
 
 
I måndags åt vi asiatisk färs (på Anammas formbara färs, den är bäst) som vi kryddade med röd chili, japansk soja, pressad lime och vitlök. Färsen stoppade vi ner i små gemsalladsblad och toppade med sweet chilisås, salladslök, färsk koriander och srirachasås.
 
I tisdags var vi på middag hos vänner och de bjöd på en grymt god auberginegryta (signerad Tommy Myllymäki) med kikärtor, lök och curry. Till den hade vi ris och färsk koriander.
 
I onsdags satte jag en bönchili på morgonen som fick puttra hela dagen. Chilin åt vi med crème fraiche, färsk koriander, tortillachips och riven cheddarost.
 
I torsdags var vi på kalas för tvillingarna och det bjöds efter deras önskemål på tacos. Till efterrätt åt vi nutellasemifreddo.
 
I fredags åt vi pizza!
 
I lördags plockade jag fram de inlagda citronerna som jag köpt med mig hem från Saluhallen och gjorde en "marockansk" gryta med bland annat aubergine, kikärtor, saffran och just picklade citroner. Toppade gjorde vi med grovt hackade saltrostade mandlar, mynta, koriander, yoghurt och granatäpplekärnor.
 
Idag är det söndag och vi har just satt i oss cannelloni fylld med ricotta, spenat och Pecorino de Farindola

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Super good!!!!

2019-03-30 @ 09:45:14
Postat av: Anej

Hej!
Jag upptäckte din blogg för kanske ett år sen och sen dess läser jag hela bloggen, en månad i taget. Allt ser så gott ut! Just nu när jag läser det här inlägget kan jag inte undvika att vilja tipsa om att FRITERA mandlar som serveras med den morockanska gryta. Rostade mandlar är goda men FRITERADE naturella mandlar är en hel annan grej! Det är verkligen oväntat godare!
/Anej

2022-04-23 @ 16:06:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0