Edamame, yuzu och chili

Vi har fått dille på tajin, en mexikansk chili- och limekrydda som vi använder framför allt till Micheladas men även till en hel del annat. Edamaebönor, till exempel. De kan man ju såklart äta rakt upp och ner, men godast blir de med en skvätt yuzu, havssalt, chiliflakes och tajin.
 
 
Pressad yuzusaft finns i välsorterade butiker - vi köper vår på Ica Focus. Tajin köpte vi på Extreme Food på Ingenjörsgatan.
 
Edamame, yuzu och chili
Ånga edamamebönorna i en ångkokare (vi har en gammal hederlig i bambu) och stjälp över i en skål. Droppa över yuzu och krydda med havssalt, chiliflakes och tajinkrydda.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Fia

Ses snart hoppas jag 🤓

2019-06-26 @ 23:17:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0