Baklängesmatsedeln vecka 30

Ah, vilken vecka det har varit! Varmt väder, båtturer, pizzafredag med vänner, bubbel, sena kvällar på trädäcket, bad och massor med god mat. Svensk sommar, alltså. Svårslaget. Nu ska jag klappa på Nelson som ligger här bredvid, men först - baklängesmatsedeln.
 
 
I måndags gjorde vi rabarberquorn med bland annat gräslök och sambal oelek, den åt vi med ris.
 
I tisdags grillade vi. Flankstek till de andra och paprika och lök till mig (i en gjutjärnspanna på grillen, blev fantastiskt gott). Till det hade vi vetetortillasguacamole, salsa molcajete, riven cheddar, crème fraiche och svarta bönor.
 
I onsdags var det en såndär dag man paketerar i en liten ask och plockar fram den 5 november när det regnar från sidan och blåsten yr i Göteborg. Efter en heldag på havet kom vi hem, dukade upp middagen utomhus och festade till det med något så enkelt som skaldjur till de andra och nypotatis, gräddfil och gräslök till mig. Alla nöjda.
 
I torsdags gjorde vi en slags sallad med grillad majs, färsk koriander, svarta bönor och tomater. Istället för dressing grillade vi lime som vi pressade över, och som tillbehör hade vi quesadillas med avokado och ost.
 
I fredags gjorde vi inte många knop, men på kvällen slog vi på stort och hade pizzafredag! Eftersom våra vänner kommit upp gick vi bananas med pizzorna och gjorde ett helt gäng. En toppade vi med crème fraiche, getost, pinjenötter, rucola och päronreduktion, en med tomatsås, oliver, mozzarella, färsk basilika och riven parmesan, en med crème fraiche, fänkål, kanderad citron, dill och fänkålsolja, en med karamelliserad gul lök, rödlök, salvia och babygrönkål och en med crème fraiche, riven fontina, syrad brysselkål och svartkålschips
 
I lördags åkte vi till Helsingborg eftersom min syster hade födelsedagskalas, och det bjöds som alltid på så himla mycket gott! Tre olika sallader - en med vattenmelon, fetaost och rucola, en med potatis och kapris och en nudelsallad. Till salladerna åt vi ostbricka, kalla såser och det fanns även kallskuret till köttätarna. Till efterrätt åt vi vaniljglass med varma hallon och krossad turkisk peppar.
 
Idag är det söndag och till middag har vi ätit rester som blev över från kalaset. Vi kylskåpsrensade även fram en finfin pastasallad med  bland annat pesto, rucola och salladslök.

Drinktips - Michelada

Varje sommar brukar vi skämtsamt kora årets drink baserat på hur ofta vi gjort den. Ett år var det Pimm's (fast det var tydligen bara jag som minns den med värme?) och något år var det Aperol Spritz, ett annat "den gröna". Det här året skulle jag vilja påstå att gin & tonic har fått en revival eftersom vi har hittat väldigt bra tonic, men bäst av alla drinkar det här året är utan tvekan MICHELADAN. Det är vi ganska ensamma om att tycka verkar det som, för de flesta vi bjudit den på är inte riktigt lika exhalterade som mig och Calle. Haha.
 
 
Helt oförklarligt faktiskt för den har ALLT - den är svalkande, har lite untz, är salt och påminner något om en mexikansk nästkusin till en Bloody Mary. What's NOT to like? 
 
Michelada
1 drink
 
MYCKET is
2 stänk tabasco
3 stänk worchestershiresås
6 cl tomatjuice
nymald svartpeppar
1 lime
2-ish dl öl (typ Corona) att toppa upp med 
tajin på toppen
 
salt & tajin till glaskanten
 
Doppa glaset med kanten neråt i liten vatten och doppa sedan i tajin och salt för att få den gottiga salta kanten (som dessvärre inte syns speciellt bra på bilden eftersom, erm, någon redan ätit upp den...) Lägg is i glaset och fyll på med alla ingredienser, toppa med tajin och drick direkt. Krydda med mer tabasco om du vill ha ytterligare untz.

Yoghurtscones med vallmofrön

Vår rutin på helgerna (eller som nu i semestermode) är att göra nattjästa frallor till frukost. Calle sätter degen på kvällen innan han går och lägger sig och jag bakar ut dem på morgonen när jag går upp. En dag förra veckan kom jag ner till köket, satte igång ugnen och tog en kopp te, men när jag skulle baka ut frallorna gick degen icke att finna eftersom Calle hade glömt den lilla detaljen att göra degen kvällen innan. Vad gör man då? Scones. Alltid scones.
 
 
Det går inte hem hos Calle direkt men jag och Bibbi tyckte det var toppen. Jag blandade ner en näve riven ost i smeten för lite extra untz. Receptet kommer från Coop.
 
Yoghurtscones med vallmofrön
8 stycken
 
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl turkisk yoghurt
50 g rumsvarmt smör
1 dl vatten
1 ägg
 
1 msk vatten
0,5 msk flytande honung
2 msk blå vallmofrön
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till en deg. Dela i åtta bitar och forma till runda scones. Lägg på en bakpåtspappersklädd plåt (du kan även använda muffinsform om du har en sådan). Rör ihop vatten och honung och pensla bröden. Strö över massor med vallmofrön och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter.

Burgare på svarta bönor + kikärtor

Det här receptet kommer från Calles äldsta systerdotter Ester, som precis som jag tycker väldigt mycket om bönor av alla dess slag. De här vegburgarna är hands down de godaste jag ätit någonsin och originalreceptet kommer från Coop.
 
 
Som tillbehör hade vi karamelliserad lök, västerbottenkräm och rucolasallad. Sötpotatispommes gjorde vi också men de blev ganska meh, faktiskt. I sedvanlig ordning har jag ändrat lite i burgarreceptet, bland annat tillsatt kikärtor för lite mer crunch.
 
Burgare på svarta bönor + kikärtor
4 portioner
 
1 paket kidneybönor
1 paket kikärtor
1 liten gul lök, finhackad
2 finhackade vitlöksklyftor
1 ägg
2 tsk mald spiskummin
1 kruka koriander, grovt hackad
0,5 dl potatismjöl
salt, nymald svartpeppar
 
Blanda alla ingredienser i en skål och krama med händerna så att det blir en ganska klumpig smet. Man kan även mixa såklart, men jag vill ha stora bönbitar i mina burgare och då är det bättre att göra det med händerna. Smaka av med salt och peppar. Forma till biffar och lägg på ett fat och ställ in i kylen i minst en halvtimme, gärna längre.
 
Innan vi grillade burgarna friterade vi dem en kort stund för att de skulle sätta sig ordentligt - det var ett GRYMT bra sätt att få dem att hålla ihop. Efter friteringen stoppade vi ner dem i ett oljat halster och grillade tills de fått ordentligt med färg. 

Baklängesmatsedeln vecka 29

Vi har spenderat helgen i Uppsala, och när vi traskade hem från festen i lördags natt konstaterade vi båda att vi verkligen tycker om den staden. Att en av mina äldsta och bästa vänner bor där är ju dessutom ett stort plus (och vissa andra i familjen är ytterst nöjd med att Pelle Svanslös finns på Åsgränd...) Har vi ätit då? Oh, ja, det gör vi alltid. Såhär ser veckan ut i matväg:
 
I måndags gjorde vi en rekordsnabb Caesarsallad som de andra åt på klassiskt vis med kyckling och bacon och jag med quornfilé
 
I tisdags gjorde jag en moussaka som fick stå och gotta till sig nästan exakt hela dagen. Potatis i botten (inte alls gott tyckte Calle) och sedan varvat med vegofärssås, aubergine och toppat med ostsås och ännu mer ost. Moussakan åt vi med en enkel grönsallad.
 
 
I onsdags grillade vi lite blandad kompott - hjärtsallad, färsk majs (som vi gjorde elotes på) och någon slags kött till de andra. Till det hade vi en sallad med melon, pinjenötter och fetaost.
 
I torsdags köpte vi med oss vongole (musslor, med andra ord) när vi var i Stenungsund eftersom spaghetti vongole råkar vara en av Calles absoluta favoriträtter. Jag åt en enkel aglio, olio e peperoncino eftersom det är nästan exakt samma rätt sans musslor.
 
I fredags åkte vi till Uppsala och på kvällen hälsade vi på min BFF! Vi drack bubbel och grillade korv och skålade för deras kommande bröllop. Vilken fin kväll!
 
I lördags var det alltså dags för bröllop på Snerikes Nation, och vilken fest det blev! Till middagen bjöds det på chèvre chaud till förrätt, marulk till varmrätt (och jag fick en supergod vitlöksgratinerad portobellosvamp) med ugnsrostade primörer och till efterrätt åt vi citronparfait med knäckig knäck.
 
Idag är det söndag och vi kom just hem till landet efter en heldag i bilen. Till middag svängde vi ihop en ytterst enkel varm smörgås med getost, honung, rostade valnötter och rucolasallad.

Caesardressing

Idag var det alldeles spegelblankt på havet när vi vaknade så efter att vi ätit frukost och packat ihop oss tog vi en sväng med båten och åt lunch på havet (gazpacho, den bästa sommarlunchen som finns - går utmärkt att dricka ur kopp kan jag meddela, om man råkar glömma alla bestick...) och vissa av oss badade dessutom.
 
 
För några dagar sedan åt vi en caesarsallad som blev otroligt god! Receptet på dressingen har jag haft nerskrivet i min telefon ungefär hur länge som helst och äntligen kom jag för mig att prova. Tur det, för det var den godaste caesardressingen jag ätit. Prova! Istället för att ha kyckling till brukar jag marinera quornfiléer, och istället för bacon kan man ha rökta kokosflingor - får återkomma med recept på det.
 
Caesardressing - den bästa
1 stor sats
 
1,5 tsk dijonsenap
2 äggulor
0,5 msk äppelcidervinäger
1 stor vitlöksklyfta
massor med salt & nymald svartpeppar
0,5 dl mjölk
2 dl rapsolja 
1,5 dl fint riven parmesanost
 
Lägg dijonsenap, äggulor, äppelcidervinäger, riven vitlök och mjölk i en kanna eller bunke med höga kanter och mixa med stavmixer. Häll ner olja långsamt och fortsättmixa hela tiden tills dressingen har tjockat. Blanda ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

Hejdå, stan (hej, landet)

Idag har jag jobbat några timmar på förmiddagen och snart drar vi till landet för några veckors semester. Stan är fylld med turister (många), fotbollsspelare (jättemånga) och fiskmåsar (FÖR många) och jag ser fram emot att ha det lite... tyst. Lugn och ro. Lunch på trädäcket, utflykter med båten, fix med odlingen och kanske ett salt bad eller två. Lite ordentligt semesterläge, helt enkelt.
 
Vår gata i stan, how we love thee.
 
I matväg har jag en hel drös med recept jag vill prova. Jag har dessutom med mitt lilla groddningskit i packningen eftersom min senaste frukost-obsession är finn crisp med cream cheese, tomat, örtsalt och mungbönsgroddar. DÖR så gott det är. Andra ska-prova-grejer? Sojaglass, pistageglass, peach cobbler och vattenmelonsallad med vallmofrön, bland annat. Om ni vill ha matinspiration (på engelska) kan jag tipsa om Epicurious, min absoluta favoritsida för matinspiration. Kolla in. Nej kompisar, nu är det dags att åka. Hoppas att ni får en fin semester!

Baklängesmatsedeln vecka 28

Det är tur att det är semesterläge de kommande veckorna för efter två kvällar med middagar (och bubbel, öl, vin och snaps...) och en kväll med 50-årsbaluns för min bror är jag slut som artist. Nu väntar några dagar på landet innan vi laddar om och ger oss ut på turné för att gå på bröllop i Uppsala. I matväg den här veckan då? Hämtmat, bakispizza och smörrebröd bland annat. 
 
I måndags orkade vi inte laga mat så Calle gick till Poh-Keh på Teatergatan och köpte med sig en Buddah bowl (med marinerad tofu, kimchi, ananas, cashewnötter, ris och koriandermajonnäs) till mig och traskade sedan vidare och köpte med en sushi till sig själv.
 
I tisdags kom vänner över på middag och vi bjöd på smörrebröd, öl och snaps. Smörrebröden toppade vi med lite olika saker - ett med friterad halloumi, remouladsås och picklad lök, ett med skivad potatis, syltlök och rostad lök och ett med Blå Kornblomst, Svarte Sara, päronreduktion och krasse
 
 
I onsdags gjorde vi spaghetti puttanesca, perfekt rensmat för oss eftersom vi alltid har ingredienser hemma. Tomatsås, kapris, buffelmozza och färsk basilika.
 
I torsdags kom Stina och Fredrik över för bubbel och plock och vi bjöd på nachos deluxe med tortillachips i botten och sedan ett berg av Anammas vegofärs, svarta bönor, cheddarost, rödlök, crème fraiche och jalapenos. Som tillbehör hade vi färsk limeguacamole och salsa molcajete.
 
I fredags hade vi pizzafredag i stan (håll i hatten!) och den här gången åt vi en med crème fraiche, ugnsrostad citron, dill och oliver och en med crème fraiche, svarta oliver, lök och mozza. Clara, Calle och Bibbi fick även en med tomatsås, mozza och 'nduja.
 
I lördags var det 50-årskalas för min bror (med (80-TALS TEMA, ni skulle sett hur vi såg ut) och det bjöds på bubbel och snacks, en jättebuffé med ostbricka, kallskuret, falafel, olika sallader, bröd, kalla såser och en uppsjö av andra godsaker. Till efterrätt åt vi mammas Pinocchiotårtor.
 
Idag är det söndag tillika vår bröllopsdag! Vi har barnvakt och firar på restaurang firat genom att köpa hem mat. Vi avslutar veckan på exakt samma sätt som det började - med en Buddah bowl till mig och sushi till Calle. Haha. Jaja, vi planerar att ta igen firandet när kidsen somnat och då väntar suröl, praliner och sista avsnittet av Stranger Things. Ett riktigt bra firande det med, faktiskt <3

Pizzatopping 2.0

Att vi äter pizza nästan varje fredag kommer nog inte som en chock för de som läst här ett tag. Vi ÄLSKAR pizza, ingen tvekan om det och nu på sommaren är det ljuvligt att kunna hämta ingredienser från vår odling på landet. För några veckor sedan toppade vi med bland annat nyskördad rucola och tunt skivad vitlöksblast och när tomaterna mognar blir det en oslagbar tomatsås.
 
 
Den bästa pizzadegen hittar ni här, men det där med att knåda i 10 minuter innan saltet tillsätts brukar jag hoppa över när vi är på landet och inte har tillgång till en assistent. Blir lika bra ändå, för det mesta hänger på bakstenen. En riktigt het baksten gör krisp på det mesta.
 
Tomatsås
Nu för tiden gör jag bara tomatsås på färska tomater, på enklast möjliga vis. Jag hackar en liten lök, fräser i rikligt med olivolja och tillsätter två nävar halverade småtomater (det är lag på att man använder svenska tomater när de finns i butik...) och låter puttra ihop i en halvtimme ungefär. Jag kryddar inte med något alls utan låter den bara svalna och mixar sedan så att den blir någorlunda slät.
 
Crème fraiche 
När vi gör vit pizza toppar vi allt som oftast med en fet crème fraiche, rikligt med riven parmesan och nymald svartpeppar.
 
Fänkål och dill
Mandolina fänkålen tunt och stek mjuk i smör. Supergott att toppa på vit pizza tillsammans med lök och mozzarella. Lägg på dillen när pizzan har kommit ut ur ugnen. Har du fänkålsolja hemma är det supergott att ha på också. Och svartpeppar!
 
Tallegio och syrad sommarvitkål
Strimla kålen med mandolin och lägg på en skärbräda. Salta och låt stå en liten stund. Sköj och kramar ur och lägg i en burk, häll på lite ättika och massera in i kålen tills den blir mjuk. Toppa pizzan med crème fraiche, Tallegio, mozzarella och lök och lägg på den syrade kålen när pizzan är ute ur ugnen. Toppa med grönt (rucola, babygrönkål eller babyspenat är gott).
 
Ugnsrostad citron och rucola
Dela en citron på hälften och skär i tunna skivor (ta bort kärnorna). Koka upp vatten och lägg ner i två minuter. Torka av citronskivorna och lägg på en plåt, ringla över olivolja och strö över socker och blanda runt. Grädda i ugnen på 160 grader i 15-20 minuter tills skivorna fått färg. Toppa pizzan med crème fraiche, mozzarella, parmesan, ugnsrostad citron och lök. Lägg på rucolan när pizzan är ute ur ugnen.
 
Gorgonzola, päron och pinjenötter
En gammal klassiker som jag v-e-r-k-l-i-g-e-n älskar. Toppa med crème fraiche, lägg på gorgonzola, mozzarella, päron och pinjenötter. Riv av några rosmarinkvistar och strö över.
 
Getost, pinjenötter, balsamico
Toppa med crème fraiche, lägg på bitar av getost och strö över pinjenötter. Lägg på rucola när pizzan är ute ur ugnen och ringla över en riktigt fin balsamico (jag är besatt av den här).

Tofu, tofu älskade vän

Jag har helt missat en fråga om hur man egentligen tillagar tofu bäst. Ska den pressas? Inte pressas? Vad är skillnaden? Vilket märke är bäst? Så många frågor, så lite svar för jag ska i ärlighetens namn erkänna att jag är allt för slarvig när jag tillagar tofu. Jag tar mig sällan tid till att pressa den och ännu mer sällan tid till att marinera den så länge som man egentligen ska. Har inget att skylla på förutom möjligtvis latmasken... (och dålig planering haha).
 
 
MEN - låt oss börja med märke. Finns det en favorit? Ja, typ. Jag köper ofta Yi Pins, den tycker jag är fast och bra. Jag köper aldrig den marinerade varianten oavsett märke, och silkestofu är inget vi sysslar med så ofta i den här familjen. Det är alltså den fasta varianten som gäller om du vill kunna steka, grilla eller fritera utan att den smulas sönder (har empirisk erfarenhet av det där med smulandet...)
 
När man pressar tofun får man bättre konsistens (sägs det, kan villigt erkänna att jag alltid missar att pressa) men det jag har börjat göra (vilket jag för övrigt såg i ett avsnitt av Diners, Drive-Ins and Dives) är att jag på kvällen friterar tofun väldigt snabbt, i någon minut eller så, sen marinerar bitarna över natten. Gissar på att det ger samma effekt som att pressa den eftersom vätskan försvinner.
 
De flesta gånger vi äter tofu friterar vi den, antingen pankopanerad eller marinerad i till exempel soja, limejuice och sweet chilisås. Ibland har vi grillat tofu (det blir jättegott om man låter tofun få rejält med yta) och när vi gör bowls av olika slag brukar vi råmarinera den (med till exempel ponzu och sweet chilisås) och äta den som den är. Galet gott det med. Kolla under den här kategorin för ett gäng recept!

Bulgursallad med grillad paprika

Idag är en sådan där dag där jag ligger ett steg bakom ungefär hela tiden. Skrotade omkring i pyjamas till klockan 11 och resten av dagen har verkligen gått på halvfart. Clara är trött, Sigge är trött och jag är trött. Hoppas på att yogapasset senare idag kan ruska liv i mig. 
 
 
Matmässigt fortsätter vi på temat så-fort-som-möjligt här hemma, och eftersom vi spenderar ganska många dagar av veckan på landet försöker vi göra slut på det vi har i kylskåpet här i stan. Förra veckan hittade jag en burk grillade paprikor i kylen, och de åkte ner i en sallad med ett gäng andra grönsaker och lite bulgur. Supergott! Och toppen i lunchlådan dagen efter.
 
Bulgursallad med grillad paprika
Koka bulgur enligt anvisningar på paketet. Strimla grillad paprika och blanda med tomater, persilja och kidneybönor (eller vad du nu kan tänkas ha hemma och vill bli av med). Vi hade även i salladslök, kom jag ihåg nu (och DET är ju galet gott). Rör ner bulgur och servera med vinbladsdolmar och labneh (sistnämnda är en stapelvara i vårt kylskåp, finns på burk i kyldisken, tror det är från Sevan).

Baklängesmatsedeln vecka 27

Jag misstänker att resten av Sverige gick på semester i fredags men i den här familjen kör vi på någon vecka till. När man jobbar deltid som vi gör blir det ganska mycket semesterfeeling ändå och eftersom vi ofta är på landet onsdag till söndag går det inte direkt någon nöd på oss. Hur som helst - veckans middagar. Pasta, kylskåpsrens och lite hämtmat står på menyn. At your service:
 
 
I måndags svängde vi ihop en pasta arrabiata som vi åt med slätbladig persilja och riven parmesanost.
 
I tisdags gjorde vi en tabouli som vi åt med vinbladsdolmar och tzatziki (båda från Zeytoon, ett av våra favorithak i Saluhallen).
 
I onsdags var det tömma-kylskåpet-onsdag eftersom vi i sedvanlig ordning åkte till landet för långhelg. Vi fick ihop en bulgursallad med grillad paprika, tomater, persilja och svarta oliver, labneh,  en mjuk och krämig Tomme och även fänkålssalami till de andra.
 
I torsdags åt vi tacos med spetskål, portobellosvamp och grillad majs. Toppade gjorde vi med syrad rödlök, svarta bönor, riven ost, guacamole och crème fraiche.
 
I fredags åt vi pizza!
 
I lördags åt vi rotsellerischnitzel (till mig och köttvarianten till de andra) med gröna ärtor och stekt potatis
 
Idag är det söndag och eftersom vi just sladdade in på vår gata i stan hämtade vi hem mat. Halloumisallad och lökringar till mig, burgare till resten. Alla nöjda, alla glada.

Jordgubbar, mascarpone och rosmarin

Idag regnar det hos oss här på landet och vi skrotar omkring inomhus och gör inte speciellt mycket alls. Lite senare i eftermiddag kommer några vänner över på bubbel och ikväll ska vi förhoppningsvis få till något avsnitt av Stranger Things om våra nattsuddare till barn behagar somna i någorlunda rimlig tid. #ingenvetsäkert
 
 
Om ni har picklat några jordgubbar kommer här ett fint tips på vad ni kan använda dem till - och hörni, har ni inte picklat några jordgubbar kan ni skippa dem och använda färska istället. Receptet kommer från ett gammalt nummer av Buffé.
 
Jordgubbar, mascarpone och rosmarin
4 portioner
 
2 dl lag från picklade jordgubbar
0,5 dl strösocker
2 dl picklade jordgubbar
2 dl färska jordgubbar
rostade kokosflingor och färsk rosmarin
 
2 dl vispgrädde
125 g mascarpone
2 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
 
Koka upp lagen från de picklade jordgubbarna med sockret. Låt koka på svag värme till en tjock sirap-ig konsistens, det tar ungefär fem minuter. Låt svalna något. Vispa grädde, socker, mascarpone och vaniljpulver fluffigt. Ansa och kvarta jordgubbarna. Fördela krämen på fyra tallrikar och toppa med picklade och färska jordgubbar, kokosflakes och rosmarin. Ringla över jordgubbssirapen.

Picklade jordgubbar

Jag hoppas på att komma iväg och plocka jordgubbar den här veckan. Vi har inte ätit jordgubbar med grädde och socker en enda gång den här sommaren, för på midsommar var vi lite wild and crazy och åt jordgubbar - vanliga och picklade - med mascarponekräm och rosmarin. Det var otroligt gott, och rosmarin och jordgubbar är en oväntat fin smakkombination måste jag säga.
 
 
Förvara jordgubbarna i en burk i kylen så håller de upp till tre veckor. Receptet kommer från ett gammalt nummer av Buffé.
 
Picklade jordgubbar med vanilj och rosmarin
5 dl-ish
 
500 g färska jordgubbar
1 rosmarinkvist
0,5 vaniljstång
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 dl strösocker
 
Ansa och skölj jordgubbarna. Dela på mitten och lägg tillsammans med vaniljstången och rosmarinkvisten i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock. Koka upp vinäger, vatten och socker. Häll den varma lagen i burken. Låt svalna och ställ sedan i kylen i minst 12 timmar.

Snabba tacosalladen

Jag är ur fas. För mig som har som paradgren att planera och alltid ligga ett steg före har de senaste veckorna var lite, eh, annorlunda. Att fundera på vad man ska äta till middag när klockan är typ halv fem är ju liksom aldrig en bra idé någonsin, och det har varit lite så den senaste tiden. Det positiva är att vi har fått ihop en bra receptbank på rätter som går på nolltid att slänga ihop - som den här überenkla tacosalladen med chipotlemajonnäs.
 
 
I oumphväg föredrar jag den som heter pulled oumph, som har lite... oumph i smaken. (Haha!)
 
Tacosallad med pulled oumph
Stek oumph enligt anvisning på paketet. Hacka grönsaker - vi hade baby gemsallad, rödlök, gurka, tomat, paprika och majs. Mixa majonnäs eller använd färdig, blanda med chipotlepaste. Lägg upp i skålar, toppa med oumph och chipotlemajonnäsen.

RSS 2.0