Morotssoppa med kokos
Resten av gänget sover och jag gräddar nattjästa frallor som jag rörde ihop igår kväll. Bra uppladdning inför en heldag i backen (det ska bli SOL!) tänker jag. Sist vi åt de här frallorna var när vi gjorde den här morotssoppan med kokosmjölk, som är en av de godaste sopporna jag ätit faktiskt. True story. Jag har varit lite tveksam till just morotssoppa eftersom det kan bli så hiskeligt sött men toppad med syrlig yoghurt och smörstekta krutonger blev det ju helt fantastiskt gott.

Krutongerna gjorde vi på några dagar gammalt surdegsbröd som vi stekte i MASSOR med smör tills de var ordentligt frasiga. Receptet kommer från ett gammalt nummer av Buffé.
Morotssoppa med kokos
2 portioner
2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
500 g morötter, skivade
1-2 msk riven ingefära
1 burk kokosmjölk
6 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
1 msk pressad limejuice
salt, nymald svartpeppar och chiliflakes
Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs lök, vitlök, morötter, ingefära och chiliflakes i några minuter. Häll i kokosmjölk, vatten och buljongtärningen och låt sjuda utan lock i 15-20 minuter (tills morötterna blivit mjuka). Mixa soppan slät och smaka av med limejuice, salt, nymald svartpeppar och chiliflakes (och späd med vatten om du tycker den är för tjock). Toppa med vad du vill - vi hade på syrlig fetyoghurt, krutonger och rostade pumpakärnor.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym
Sounds delish
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Emilia Sjödin
Ser jättegott ut! :)
Postat av: sara
den ska jag testa!!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Anonym
Ser gott ut. Tänkte testa redan i morgon. Jag har en massa keutonger kvar sedan i dag då jag gjorde ceasarsallad.
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback