Asiatisk slaw

Här ligger jag mellan två sovande barn i min systers gamla rum hemma hos mina föräldrar. Himla fint, faktiskt. Jag körde ner med barnen + deras tvillingkusiner tidigare idag och vi stannar i Skåne ända till söndag! I helgen (ja om alla håller sig friska den här gången vill säga...) ska vi nämligen fira förnyår i Malmö. Äntligen!
 
 
Jag hade tänkt bjuda på en sak men har nu ändrat mig - återkommer med vad det blev för något. Nu ska jag sova, men först - recept på den asiatiska kålsalladen vi åt för några veckor sedan. Kul variant på en riktig klassiker hemma hos oss.
 
Asiatisk slaw
2 portioner + matlåda
 
300 g vitkål
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 msk socker
3 msk färskpressad limejuice
2,5 msk japansk soja
4 msk rapsolja
1 kruka färsk koriander
3 msk torrostade jordnötter, grovt hackade
 
Finstrimla vitkålen med mandolin. Skala och grovriv moroten och skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin (och ta bort kärnorna om du vill ha den mindre stark). Blanda vitlök, chili, socker, limejuice, soja och olja i en bunke och rör runt till sockret lösts upp. Blanda kål och morot med dressingen och massera in ordentligt tills kålen blivit mjuk. Toppa med grovt hackad koriander och jordnötter.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Trevlig helg 🥰

Svar: Detsamma!
Charlotta Ljungblad

2019-02-15 @ 17:06:27
Postat av: Anej

Hej! Gjort idag till lunch, en jättebra variation till coleslaw! Vi äter coleslaw 9 månader per år, med majonäs eller tahinisås, det är skönt att hitta lite nya idéer! Tack så mycket för receptet!

2022-04-24 @ 14:02:33
Postat av: Anonym

Hej! Gjort idag till lunch, en jättebra variation till coleslaw! Vi äter coleslaw 9 månader per år, med majonäs eller tahinisås, det är skönt att hitta lite nya idéer! Tack så mycket för receptet!

2022-04-24 @ 14:02:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0