Majonnäs med stavmixer

Jag vet att jag har nämt det ungefär etthundra gånger innan men ett av mina favoritprogram i matväg är Diners, Drive-Ins and Dives, ett väldigt amerikanskt program med en programledare som åker omkring i USA och provar alla möjliga sorters hak. Även om det är kött på längden och tvären tillagas det en hel del god mat som till exempel olika smörgåsar, mycket texmex och en del sydamerikanskt.
 
 
På bilden ovan gjorde jag en slags BLT med rökiga kokoschips, bifftomat och krispig grönsallad efter ett recept från triple D som programmet ostigt nog kallas. Haha! Som tillbehör hade vi (egenfriterade) potatischips och världshistoriens enklaste majonnäs.
 
Majonnäs med stavmixer
3-ish dl
 
1 (helt) ägg
1,5 tsk dijonsenap, kanske lite mer
1 msk syra, typ pressad citron eller vitvinsvinäger
2,5-3 dl neutral olja, typ raps
salt, svartpeppar från kvarn
ev smaksättning - rökt paprika, tryffel eller vad du nu gillar
 
Använd en bunke (eller ska vi kalla det kanna kanske?) som är hög, smal och har raka kanter. Knäck ner ägget och lägg även i dijonsenap och pressad citron. Börja mixa genom att ställa stavmixern på botten och sätta igång den och tillsätt sedan oljan i en tunn stråle och mixa tills du har en tjock majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn (och eventuellt smaksättning - på bilden ovan har jag doftat över lite stark, rökt paprika, Pimenton de la Vera).

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Smart! :)

2019-08-21 @ 22:47:22
Postat av: Anonym

Smart! :)

2019-08-21 @ 22:47:23
Postat av: Anonym

Åh, var kan man se det programmet?

Svar: Det finns ett gäng avsnitt på You Tube, annars går det på 9 och 11 (eller gjorde det i alla fall innan!)
Charlotta Ljungblad

2019-09-07 @ 07:07:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0