Friterad getost

Jag ligger fasligt mycket bakom när det gäller att skriva ner recept, om man säger så. Den här friterade getosten åt vi i våras någon gång... Jag har för övrigt fått dille på just getost den senaste tiden och är på Hildas var och varannan dag för att köpa en bit av VGG* som råkar vara min och Calles just nu absoluta favoritost. 
 
 
I den här salladen är det dock ingen fancypants-ost utan en såndär billig, ganska tjock rund historia man köper i en vanlig mataffär. I salladen är det blandade gröna blad, ugnsrostade rödbetor, tomater, rostade valnötter och puffat bovete. Den är dressad med en honungsdijonsdressing.
 
Friterad getost
2 portioner
 
1 stor bit getost (som går att dela i 2 tjocka bitar)
1 dl vetemjöl
2 dl panko
2 ägg
olja att fritera i
 
Värm oljan i fritös till 165 grader. Dela getosten i 2 tjocka bitar och doppa sedan först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Se till att täcka hela getosten! Sänk försiktigt ner i oljan och fritera tills osten har fått en gyllenbrun färg, det tar 1-2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
 
*VGG = Världens Godaste Getost, en Tomme.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Fia

provade ikväll o de va så gott!!

Svar: Kul att höra!
Charlotta Ljungblad

2019-08-08 @ 23:25:20
Postat av: Catharina

Vad är namnet på VGG:n?

Svar: Ja, det är en väldigt bra fråga dessvärre. Har aldrig lärt mig vad den heter pga jättelångt namn men kan fråga när jag kommer till Saluhallen på fredag! Om du bor i Göteborg och går till Hildas kan du be om den mjukaste av de hårda getostarna så vet de vilken du menar. Om inte ska jag ta reda på namnet till dig :)
Charlotta Ljungblad

2019-09-16 @ 13:38:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0