Blomkålssoppa med tryffelsalt

Vi är åter hemma efter en vår påskhelgsturné och det var ljuvligt att komma hem till lägenheten igen. Tyst, lugnt och hemma. Nu är det nya tag för imorgon ska jag jobba, och på kvällen har vi äntligen MBT igen. Hurra! De godaste middagarna har man helt klart med vårt lilla matbloggsgäng. Temat imorgon? Påsk!
 
 
För några veckor sedan gjorde jag en blomkålssoppa som jag verkligen tyckte om och som Calle och Clara verkligen inte tyckte om. Nåväl, lyssna på mitt omdöme i det här fallet för soppan var riktigt god. 
 
Blomkålssoppa med tryffelsalt
2 portioner + matlåda
 
2 schalottenlökar
500 g blomkål
100 g potatis
0,5 dl vitt vin
6 dl vatten
2 dl syrad grädde
1,5 msk grönsaksfond
1 dl riven parmesan
salt, nymald svartpeppar
tryffelsalt
 
Skala och skiva löken. Dela och skär blomkålen och potatisen i mindre bitar. Fräs allt i olja i några minuter. Tillsätt vinet och låt koka in i någon minut. Häll i vatten, grädde och fond. Koka i ungefär en kvart tills grönsakerna är mjuka och rör om då och då. Mixa soppan slät och passera om det behövs genom en nätsil. Tillsätt osten och rör tills den smält. Smaka av med salt och peppar och toppa med tryffelsalt. Vi hade även på lite smörstekta champinjoner och krasse.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Tess

Wow, vad gott det ser ut! Jag som älskar både blomkål och tryffel kommer antagligen älska detta :D Tack för tipset!

2019-04-23 @ 13:24:15
URL: http://tesswaltenburg.com/
Postat av: sara

Oj det låter supergott! Måste prova.

2019-04-23 @ 14:50:01
URL: http://misspinklady.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0