Biffar med ajvar relish och mozzarella
Jag tyckte inte alls om ajvar relish för några år sedan, men så hände något (vad? ingen aning! ålderstecken?) och helt plötsligt började jag uppskatta denna kryddiga paprika- och aubergineröra från Balkan som ju passar både som smaksättning och kall sås.

Receptet på de här enkla och übergoda biffarna kommer i original från Markus Aujalay. Snåla inte på ajvarn, och köp gärna den starka varianten för lite mer untz.
Biffar med ajvar relish och mozzarella
2 portioner + matlåda
500 g Anammas formbara färs
4 msk ajvar relish (MINST)
1 gul lök
1 pkt mozarellaost
1 knippa bladpersilja
4 msk ajvar relish (MINST)
1 gul lök
1 pkt mozarellaost
1 knippa bladpersilja
salt, nymald svartpeppar
Finhacka lök, persilja och mozarella. Blanda med färsen och forma sedan små biffar och stek några minuter på varje sida.
Finhacka lök, persilja och mozarella. Blanda med färsen och forma sedan små biffar och stek några minuter på varje sida.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Liene - Pigg Igen
Det låter så gott! ölskar ajvar.
Postat av: bylijo.se
Låter gott. Ska testa det någon dag, kanske på höstlovet.
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Sara
Men vad härligt med en snygg matblogg. Följa på den så klart!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback