Karins citronfocaccia

När jag fick smaka det här brödet på en MBT var det kärlek vid första tuggan. Jag är svag för det mesta med citron, och att ha det i bröd... genialiskt. Hatten av för dig, Karin! Jag gjorde focaccian på landet för några helger sedan och hade som tillbehör till en iskall gazpacho. 
 
 
I originalreceptet ska det vara timjan, men den har jag bytt ut mot rosmarin istället eftersom rosmarin i focaccia är ljuvligt.
 
Karins citronfocaccia
1 plåt
 
5 dl ljummet vatten
25 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl olivolja
13 dl vetemjöl
3 ekologiska citroner
1 dl olivolja att ringla på brödet
1 tsk havssalt
några kvistar rosmarin
 
Lös jästen i vattnet och blanda i salt, olja och mjöl, Knåda degen för hand eller i maskin tills du har en smidig deg. Täck med handduk och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Lätt ett bakplåtspapper på en plåt och platta ut degen med oljad hand (degen ska vara ungefär 3 cm tjock). Gör gropar i degen med fingrarna. Skiva citronerna tunt och lägg på brödet och strö över havssalt och rosmarinkvistar. Ringla över olivoljan och jäs i 20 minuter. Sänk ugnen till 200 grader och grädda i ungefär 20 minuter tills brödet fått fin färg. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Cornelia

Alltså wohh. Det här låter så gott! Och det verkar ju inte ens särskilt svårt, måste testa!

2018-05-29 @ 14:33:14
URL: http://corneliae.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Mmm, den där focaccian alltså... Men rosmarin, är inte det lite av örternas mimosasallad?

Svar: HAHAHAHAHA! Du, rosmarin is the shit!
Charlotta Ljungblad

2018-05-29 @ 22:27:09
URL: http://chibichibimoon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0