Medelhavspaj

Den här veckan försvann i ett nafs! Kan glädja er med att renoveringen (typ) är över, bortsett från att golvlister och lite annat saknas... Oh well, något måste man ju skjuta på morgondagen...
 
Men vet ni, får ni feeling i helgen och vill göra en riktigt god paj kan jag rekommendera den här ganska enkla godbiten med paprika, kronärtskocka och svarta oliver.
 
 
Paj är ju som bekant världens bästa lunchmat så frys in eventuella rester för att få ett yay-moment på lunchen nästa vecka.
 
Medelhavspaj
4-6 portioner
 
3 dl vetemjöl
125 g smör
1-2 msk vatten
 
2 dl lagrad ost
3 ägg
3 dl vispgrädde
1 gul lök
1 röd paprika
1 burk kronärtskockshjärtan
ett gäng kalamataoliver
 
Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop pajdegen och tryck ut i en smord pajform och ställ i kylen i ungefär en kvart, förgrädda sedan pajskalet i 10-12 minuter tills det fått fin färg och sänk sedan värmen till 200 grader. Skär grönsakerna i mindre bitar och stek i olivolja i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda äggstanningen (och smaka även av den här med salt och peppar). Lägg grönsakerna i pajskalet, toppa med äggstanningen och osten och grädda i ungefär 20 minuter i mitten av ugnen tills osten har fått fin färg. Låt pajen svalna några minuter innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: mittgodastefinaste

Älskar paprika i paj så detta måste testas! Och kronärtskockshjärtan också! Mums!

Kram Jenny

Svar: Ja det är verkligen toppen! Glad påsk!
Charlotta Ljungblad

2018-03-04 @ 11:34:44
URL: http://mittgodastefinaste.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0