Linssoppa med harissa
Har ni ätit några semlor idag? Det har inte jag, men jag har däremot njutit av en av mammas semlebullar, uppvärmd och fylld med en stor klick smör. Ah. Slår semlor vilken dag som helst.

Annars? Förkylningen börjar ge med sig och det finns hopp om livet igen. Men vet ni, för några veckor sedan gjorde vi en superenkel och fantastiskt god linssoppa med harissa som ni borde prova. Värmer gott i snöslasktider som den här... Receptet hittade jag hos Ann-Louise.
Linssoppa med harissa
2 portioner + matlåda
2 gula lökar
2 potatisar
4 vitlöksklyftor
3 dl röda linser
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 l vatten
1 citron
2 tsk spiskummin
1,5 tsk harissapulver
salt, nymald svartpeppar
4 vitlöksklyftor
3 dl röda linser
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 l vatten
1 citron
2 tsk spiskummin
1,5 tsk harissapulver
salt, nymald svartpeppar
turkisk yoghurt till servering
Skala och skär löken och potatisen i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt och skölj linserna. Stek lök och kryddor i lite olivolja i en stor kastrull tills löken blir genomskinlig (men den ska inte ta färg). Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare en minut. Blanda ner linser, potatis, vatten och buljongtärningar i en kastrull. Låt koka i 20 minuter under lock på svag värme. Mixa sedan med en stavmixer till en slät konsistens. Smaksätt med pressad citron precis innan servering och smaka av med salt och nymald peppar. Servera soppan toppad med en stor klick turkisk yoghurt och lite extra harissa.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ann-Louise
Glad alla hjärtans dag! Vad roligt att receptet lever vidare. Semla med smält smör har jag aldrig testat men det låter ju gudagott. Kram!
Trackback