Saffransmarinerad västerbottensost
När vi hade kalas för Clara bjöd vi på det här enkla tilltugget som dessutom går utmärkt att förbereda. Jag tärnade osten dagen innan och stoppade ner i en glasburk med marinaden, så fick den stå tills någon timme innan det var dags för gästerna att komma.

Precis innan servering toppade jag med krasse och solroskärnor. Receptet hittade jag hos Helena.
Saffransmarinerad västerbottensost
10 bufféportioner
0,5 g saffran (1 paket)
0,5 dl kallpressad rapsolja
1 tsk citronsaft
2 tsk flytande honung
300 g Västerbottensost
1 ask krasse
nymald svartpeppar, havssalt
0,5 dl rostade solrosfrön
Blanda saffran och rapsoljan, rör sedan i citronsaft och flytande honung. Skär osten i små kuber och blanda med marinaden. Salta och peppra efter smak och tycke. Låt stå och dra en stund om du inte kör en långmarinering som vi gjorde. Strö över nyklippt krasse och solrosfrön precis innan servering.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Tess
Wow! Vad gott det ser ut :D
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: snie.blogg.se
åh vad gott det lät!!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Helena
Vad kul att du lagade receptet! Älskar Västerbottensost! Hoppas allt är bra med dig annars! Stor kram från oss på Öland!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback