Krispig kokostofu

Om du tycker att tofu är lite sådär läskigt och sladdrigt och tråkigt - look no further. Prova den här geniala, krispiga tofun som paneras i sesamfrön och kokos. Den bara måste man älska, tofulover or not.

 
Originalreceptet kommer från min vän Ann-Louise som tyvärr inte bloggar längre men hennes arkiv är sprängfyllt med inspiration. Kolla in!
 
Krispig tofu med sesamfrö och kokos
2 portioner + matlåda
 
300 g naturell, fast tofu
0,5 dl majsmjöl
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk mald ingefära
1 tsk salt
1 ägg, lättvispat
1 dl kokosflinkor
2 msk oskalade sesamfrö
0,5 dl ströbröd
 
Pressa vätska ur tofun genom att lägga den mellan två tallrikar med en tjock, tung bok (tänk typ Anna Karenina) ovanpå. Låt stå i minst en halvtimme. Torka av tofun och skär i fyrkanter. Blanda majsmjöl, cayennepeppar, salt och ingefära i en påse. Lätt i tofubitarna och blanda runt ordentligt tills alla bitar är täckta. Blanda kokosflingor och sesamfrön i en skål och knäck ner ägget i en annan skål (och vispa runt lite lätt). Doppa bitarna i ägget och sedan i kokosmixen. Stek på medelvärme i rikligt med olja tills bitarna är knapriga. Servera direkt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons kök

Okej då, vi kan väl tänka oss att ge tofun en chans till... det låter ju onekligen gott!

Våra tankar går till er i Göteborg idag, sköt om er och var försiktiga!
Kramar

Svar: Tack för omtanken! Helgen blev bra trots allt men måtte det dröja innan stan blir invaderad av galningar igen. Kram!
Charlotta Ljungblad

2017-09-30 @ 10:36:33
URL: http://www.martenssonskok.se
Postat av: Malin

Så gott <3

Svar: Verkligen! :=)
Charlotta Ljungblad

2017-10-03 @ 18:47:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0