Chokladmousse med krossade polkagrisar

Vilken vecka, alltså. Konstant sömnig (men alltså, hur länge ska den här jetlagen sitta i, egentligen?) - så sömnig att jag nästan somnade på avslappningen efter yogapasset i onsdags. Nu är det i alla fall fredag och vi kom till landet tidigare idag. Den här helgen ska vi ta upp båten, och officiellt vinka hejdå till sommaren antar jag.
 
 
Ett kärt sommarminne i matväg är den här enkla chokladmoussen som Calles systerdotter Vera bjöd oss på. Idén med krossade polkagrisar kom hon själv på, och det var ett riktigt genidrag måste jag säga. Passar fint ihop med den lena chokladmoussen.
 
Veras chokladmousse med krossade polkagrisar
4-6 portioner
 
100 g mörk choklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
krossade polkagrisar
 
Dela chokladen i bitar och smält dem, antingen över vattenbad eller i micron. Rör ner äggulor i chokladen och låt blandningen svalna. Vispa grädden tjock och krämig (men inte för hårt, då blir moussen grynig). Vänd ner hälften av grädden i chokladen och blanda väl. Tillsätt resten av grädden och blanda med luftiga tag. Häll upp chokladmoussen i portionsformar och låt stelna i kylen i sisådär tre timmar (eller lite mer). Strö över krossade polkagrisar precis innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Pernilla

fy fabian vad gott! älskar kombon choklad + mint. mmm.

jag är också konstant trött, utan jetlag. tror det kan vara vädret som spelar in lite också? eller livet.

Svar: Det är livet. Livspusslet och allt det där, du vet. HAHAHA.
Charlotta Ljungblad

2017-09-16 @ 16:13:32
URL: http://chibichibimoon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0