Långbakad fänkål

Den här långbakade fänkålen hade min vän Johanna med sig till en MBT och den är verkligen ljuvlig! Vi lagade den hemma för några veckor sedan och hann inte ha den i ugnen lika länge som man ska (pga akut hunger...) och även om den blev riktig god ändå kan jag rekommendera att låta den gå så länge det står i receptet.
 
 
Vi åt den med vegetariska biffar, pesto och grönsallad.
 
Långbakad fänkål
2 portioner (och lite till)
 
250 g fänkål
2 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
salt, nymald svartpeppar
 
Sätt ugnen på 150 grader. Ansa och skär fänkålen i fyra klyftor på längden. Lägg i en smord, ugnssäker form och ringla över citronjuice och olivolja. Krydda med salt och nymald svartpeppar och blanda runt. Ställ in i mitten av ugnen tills fänkålen är mjuk, vilket tar ungefär 2-3 timmar. Vänd runt ett par gånger under tiden.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sofie

Hej! Ok, så jag är en sådär följare som ALDRIG skriver kommentarer. Och jag menar verkligen ALDRIG!! Men jag landade av världens största slump på din blogg för en halvtimme sedan och den här halvtimmen har jag bläddrat genom recept efter recept och visste redan efter första receptet att du här har en ny följare. Och en överlycklig sådan! Så mycket bra inspiration för en som har tröttnat helt på maten som lagas (och letat mer vegetariska alternativ). 😊

Svar: Men alltså, hur gölligt?! Tack för dina fina ord! Och välkommen hit!
Charlotta Ljungblad

2017-11-30 @ 00:04:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0