Kantarellsoppa
Fredag, halvdag och vi kom ner till Skåne tidigare igår kväll. Jag ska snart stänga ner datorn, hälla upp ett glas vin och börja rodda smörrebröd till samtliga i familjen. Hoppas att ni får en fin Allhelgonahelg!

Om ni får feeling och vill göra svampsoppa i helgen kan jag rekommendera den här varianten som jag och Calle gjorde för några veckor sedan. Ljuvlig! Receptet hittade vi hos Köket.
Kantarellsoppa
2 portioner + matlåda
300 g kantareller
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
salt, nymald svartpeppar
0,5 dl vetemjöl, kanske lite mindre
2 grönsaksbuljongtärningar (+8 dl vatten)
3 dl vitt vin
3 dl grädde
Ansa och hacka svampen. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull tillsammans med lite smör och den hackade svampen. Salta och peppra. Strö över mjölet och rör runt. Häll på vinet och buljongen. Låt småkoka i ungefär en kvart. Ta av kastrullen från plattan och mixa soppan med en stavmixer. Tillsätt grädden och koka upp på nytt. Smaka av med mer salt och nymald svartpeppar om det behövs.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons Kök
Låter som en skön start på helgen, vi hoppas att den fortsatte på samma spår och att sjuklingarna har det bättre!
Vi har inte varit några flitiga besökare senaste tiden, men det har varit lite hitan och ditan med Ankis far och tiden har därför inte räckt till... så vi har alltså icke glömt er - tro inte det ;)
Ha en fin ny vecka,
kram på er!
Trackback