Stora vita bönor med pesto och parmesan

Mitt bidrag till vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- och parmesandressade stora vita bönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv. Långt nere i arkivet på Matrepubliken finns det ett liknande recept som jag letade upp och dammade av och justerade lite.
 
 
Det här kan man äta som tillbehör till nästan vad som helst tänker jag! Och peston kan man ju göra precis som man vill - använda valnötter, solroskärnor, basilika eller persilja. Oändliga möjligheter.
 
Stora vita bönor med pesto och parmesan
4 portioner
 
400 g stora vita bönor
40 g rostade pinjenötter
40 g rucolasallad
4 matskedar olivolja
1 matsked färskpressad citronjounce
1 liten schalottenlök, skalad och skuren i mindre bitar
havssalt, nymald svartpeppar
parmesan
 
Lägg allt i en mixer, blanda ordentligt och häll röran över de avsköljda vita bönorna. Blanda ordentligt och smaka av med havssalt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: sofie

Håller med! Såå goda!

Svar: Jaaa! Hurra!
Charlotta Ljungblad

2017-01-18 @ 21:25:36
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: cheapkitchen.blogg.se

Blir hungrig bara av att titta på bilden. TACK för tipset, detta ska definitivt lagas i helgen! :)

Svar: Kul att höra! :=)
Charlotta Ljungblad

2017-01-19 @ 10:50:05
URL: http://cheapkitchen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0