Spetskålssallad med fänkål

Jag tycker januari får oförtjänt mycket kritik. Det är en tråkig månad hit, längtar efter våren dit men helt ärligt tycker jag att januari är en underbar månad. Efter alla helger och högtider kommer trygga januari med rutiner, ordning och reda och vardagslunken. Jag älskar vardagslunken! 
 
 
I lördags var det nyårsafton och inte speciellt vardagslunkigt alls, men jag gillar det med. Kontraster, kontraster. Vi åt en väldigt massa mat, som sig bör - bland annat en svamprisotto som vi toppade med en spetskålssallad signerad Tommy Myllymäki. Supergod!
 
Spetskålssallad med fänkål
4 portioner (fast 2 med mina mått mätta...)
 
250 g spetskål
1 fänkål
3 msk finstrimlad bladpersilja
salt, nymald svartpeppar
 
1 citron, juice
0,5 dl olivolja
salt
 
Skiva spetskålen och fänkålen tunt med mandolin. Blanda citronjuice och olja till dressingen och smaka av med salt. Blanda ner spetskål, fänkål och persilja. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Låt gärna stå en stund innan servering så gottar den till sig ordentligt!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Mums!!!!!

Svar: Tack!
Charlotta Ljungblad

2017-01-05 @ 21:25:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0