Biff Stroganoff
Jag ska alldeles strax lägga mig raklång på soffan och kolla på några avsnitt av West Wing, oerhört välbehövligt efter en vobb-dag som började klockan sex i morse. Jag är trött, needless to say.

Men vet ni, den här grytan (i original signerad Tommy Myllymäki <3) är en riktig höjdare! Saltgurkan till är ett måste, bara så ni vet.
(Veg-) biff Stroganoff
4 portioner
250-300 g valfritt köttsubstitut
(jag använde Anammas filéer som jag stekte och sedan skivade innan jag lade ner dem i grytan)
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
100 g champinjoner
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad grönsaksfond
2 tsk dijonsenap
3 msk tomatpuré
salt, nymald svartpeppar
3 dl crème fraiche
1 kruka slätbladig persilja
saltgurka
Hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i kvartar. Stek filéerna i olja tills de har fått yta och ställ åt sidan. Stek svampen tills den har vätskat av sig, tillsätt sedan löken och vitlöken och stek på medelvärme tills den mjuknat något. Slå på vitt vin och låt det det koka upp och in i grönsakerna. Tillsätt grönsaksfonden, senapen och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar och tillsätt crème fraiche och fint hackad persilja. Blanda ner filéerna precis innan servering och ät tillsammans med ris och massor med saltgurka.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Fröken Dill
Vilket bra recept!
Jag älskar stroganoff och har upptäckt att den också blir god med stekt eller grillad halloumi istället för kött. Och såklart den obligatoriska saltgurkan till. MUMS.
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa
Åh perfekt med vegorecept
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback