Basilikaolja

Eftersom fredagspizza har varit en institution i vårt hem sedan back in the days är det svårt att tro att vi ibland kommer med nymodigheter till våra pizzamiddagar men plötsligt händer det, som man brukar säga. Våra vänner i Stockholm, som för övrigt också är hängivna anhängare av fredagspizza-rörelsen, har nämligen ofta någon form av basilikaolja på sin pizza, och det har vi nu också börjat med för det är fasligt gott.
 
 
Vi har den inte bara på pizza - den smakar även fint på till exempel pasta och alldeles nyss ringlade jag den över min äggröra. Väldigt gott!
 
Basilikaolja
Mixa en kruka basilika med olivolja och vitlök (en liten klyfta) tills du har en någorlunda slät olja. Smaka av med salt och nymald svartpeppar och förvara i kylskåp om ni inte använder allt på direkten.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: milla

Basilikaolja vilken bra ide den ska jag komma ihåg .)

2017-01-14 @ 10:03:49
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0