Tofu tikka masala
Veckan börjar med (trumvirvel) förkylning! Nu har jag lyckats ta ett bad och känner mig som en människa igen, men stora delar av dagen har jag sovit bort. Nu står Calle och steker raggmunkar till oss, älsk på det! Raggmunkar, lingon och ett stort glas mjölk. Räddningen.

Är ni sugna på indiskt med tofu kan ni prova det här receptet på tofu tikka masala som jag hittade hos Jävligt Gott! Två tummar upp från samtliga i familjen, och jag är mycket nöjd över att ha vårt lilla barn verkar ha en förkärlek för indisk mat.
Tofu Tikka Masala
2 portioner + matlåda
400 g neutral, fast tofu
1 stor gul lök
3 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
3 dl grädde
1 dl vatten
1 msk gul curry
1 tsk gurkmeja
0,5 msk spiskummin
1 msk garam masala
1 tsk chilipulver
2 lagerblad
1 tsk stött kardemumma
färsk koriander
olja att steka i
Hacka den gula löken och bryn tillsammans med kardemumma och lagerblad i en gryta tills löken fått färg. Tillsätt övriga kryddor, riven vitlök, riven ingefära och 1 dl vatten och fräs i ca 30 sekunder så att du får en tjock kryddpasta. (Spara lite gul curry och garam masala tills senare då tofun ska stekas.) Tillsätt krossade tomater och koka i ungefär en kvart. Tillsätt sedan grädde och låt småputtra i några minuter till. Ta ur lagerbladen och mixa därefter såsen slät. Tärna och stek tofun tillsammans med gul curry och garam masala tills den fått lite yta. Blanda ner tofun i såsen och låt koka med i några minuter. Servera med ris, papadoms, picklade citroner och eventuellt färsk koriander.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Linda
Låter verkligen jättegott! Vilken tofu använder du?
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback