Råraka med smetana, rödlök och tångrom

I helgen festade vi till det med en fin flaska bubbel, och till den åt vi ett enkelt tilltugg som är ack så gott och klassiskt - råraka som vi toppade med smetana, rödlök, tångrom och riven västerbottensost. 
 
 
Det här är en av de bästa smakkombinationerna jag vet, faktiskt, och lite riven västerbottensost på toppen är verkligen pricen över i:et. Annan långlagrad ost går också bra, såklart.
 
Råraka med smetana, rödlök och tångrom
Riv fem (ekologiska) potatisar med skalet på, krama ur och lägg i en bunke. Blanda ner ett ägg, 0,5 msk matolja, 1,5 msk mjöl och en gnutta salt. Forma till små plättar och stek i olja och smör (eller bara olja) på medelhög värme, några minuter på varje sida. Tillsätt eventuellt mer mjöl om smeten vätskat sig. Toppa med smetana, rödkök, tångrom och ost.

Baklängesmatsedeln vecka 8

Helgen har gjort underverk! Svårt att bli annat än glad när solen tittar fram och samtliga i sällskapet kan sitta längst med husväggen och sola. Att hänga hemma hos Johan och Johannah är alldeles ljuvligt av flera olika anledningar - bland annat för att de är precis lika intresserade av mat som vi är och varenda gång vi kommer hem därifrån känner jag min fulltankad på matinspiration. Hurra för det!
 
I måndags jobbade både jag och Calle sent så när vi kom hem dök vi in i kylskåpet och trollade ihop en chèvre chaud. I salladen blandade vi ner kidneybönor, avokado, kronärtskocka och svarta oliver och till det hela åt vi Ekko Gourmets mexicali nuggets.
 
 
I tisdags kom vår vän Viktor över på middag och vi bjöd på wraps! Jag drog fram grillpannan och stekte nötfärsbiffar (kryddade med bland annat chiliflakes, koreansk peppar och vitlök) till de andra och grävde fram några mexicali nuggets till mig själv. Toppade gjorde vi med en kall yoghurtsås med harissa, tomat- och löksallad och kikärtor.
 
I onsdags gjorde den här ljuvliga broccolirätten med färskost och parmesan som vi åt tillsammans med sojabiff. Enkelt men ack så gott.
 
I torsdags traskade vi bort till Champagnebaren tillsammans med Bibbi för att äta middag och dricka bubbel. Jag åt som vanligt deras bricka med ostar, bröd, kronärtskocka, pickles och lökcrème och de andra slog till på råbiff och Clara mölade bröd och tryffelchips
 
I fredags förmiddag åkte vi till Stockholm för att hälsa på Johan och Johannah! På kvällen åt vi såklart fredagspizza, toppad med mozzarella, basilikaolja, paprika och körsbärstomater.
 
I lördags slog vi på stort och åt tre mellanrätter och en efterrätt. Först ut var en råraka som vi toppade med smetana, rödlök, tångrom och riven västerbottensost. Efter att barnen somnat åt vi en rätt med långbakade jordärtskockor (de gick i ugnen på låg värme hela eftermiddagen) och yuzu-hollandaise (kan vara det godaste jag ätit det här året) och sedan åt vi en rätt med rödbetor, rökt getostkräm och picklade gulbetor. Till efterrätt gjorde jag en tiramisù (ja, jag är fast) som tyvärr inte hann stelna ordentligt innan servering men den var ack så god ändå.
 
 
Idag är det söndag och vi kom hem från Stockholm för ett tag sedan. Till middag har vi ätit pasta med vitlök, chili, persilja och parmesanost (tack för insiprationen Johan och Johannah!) och till pastan åt vi en enkel tomat- och mozzarellasallad toppad med olivolja, salt och svartpeppar.

Äggröra med tryffel

Vi har en ledig fredag och åker strax mot Stockholm för att hälsa på vänner. Det känns fint med en långhelg efter en tuff vecka och jag ser fram emot två dagar med häng, god mat och vin. 
 
 
Ska ni laga något gott till frukost i helgen kan jag tipsa om att göra en überkrämig äggröra toppad med tryffelolja. Perfekt brunchrätt!
 
Krämig äggröra med tryffel
Värm en stekpanna på medelvärme och lägg i en stor klick smör. Knäck i två ägg per person och rör hela tiden - alltså heeela tiden - i ungefär en kvart tills du har en grötliknande äggröra. Smaka av med salt och nymald svartpeppar och droppa över tryffelolja precis innan servering.

Som igår fast inte alls

Idag är det ett år sedan Calles pappa somnade in och jag tänker på honom ofta. Har han det bra? Vet han om att jag tänker på honom? Vad tycker han egentligen om allt som händer i världen? Och vet han om att Clara ofta pratar om honom och pussar på hans foton?
 
2009.
 
När jag behöver råd är min första tanke fortfarande att ringa till honom. Det är då jag blir smärtsamt medveten om han inte kommer tillbaka. Att han är borta för evigt. Jag saknar dig, Ulf.

Smörrebröd med mandelpotatis

För några helger sedan bjöd vi på smörrebröd när våra vänner kom på besök från Malmö, och jag hade varit så förutseende och förberett smörrebröden tidigare på kvällen så att de stod färdiga när våra vänner kom. Till godbitarna drack vi öl och snaps, såklart!
 
 
Vi gjorde fyra olika varianter, bland annat den här med mandelpotatis, majonnäs och rostad lök. Väldigt gott i all sin enkelhet!
 
Smørrebrød med mandelpotatis, majonnäs och rostad lök
Skiva danskt rågbröd i lagom tjocka skivor. Koka mandelpotatis tills de är mjuka, låt sedan svalna och skiva. Vispa ihop en majonnäs eller använd färdig, vilket som funkar bra. Lägg en skiva sallad på brödet, toppa med skivad mandelpotatis, majonnäs, rostad lök och krasse.

Endiver med mandelpesto

Endiver är en såndär grej som jag har lärt mig att tycka om på senare dar (till den kategorin tillhör även avokado, chipotle och jordnötssmör) men ändå är vi dåliga på att äta de beska små rackarna här hemma. Ibland kommer vi dock på oss och köper hem några stycken, och senast ugnsbakade vi dem och toppade med en enkel mandelpesto (vars recept kommer från Lotta Lundgren, om jag inte minns alldeles fel).
 
 
Vi åt endiverna med belugalinser och en enkel grönsallad men det här funkar bra som vegetarisk tillbehör till typ... allt, tänker jag.
 
Endiver med mandelpesto
2 portioner
 
2 endiver
olivolja att ringa över
salt, nymald svartpeppar
1 msk citronzest
 
0,5 dl mandel
25 g smör
1 citron (skalet)
0,5 tsk honung
 
Sätt ugnen på 200 grader. Dela endiverna på längden och lägg i en ungssäker form (med snittytan uppåt). Ringla över olivolja och strö över salt, nymald svartpeppar och citronzest och baka i ugn i 15-20 minuter tills de har blivit mjuka. Rosta mandel i torr stekpanna och kör i mixer. Smält smöret och separera det klara smöret från den grumliga bottensatsen. Låt det klara smöret bubbla någon minut på låg värme tills det doftar knäck. Tvätta citronen och riv av zesten. Rör samman mandel, smör, zest och honung. Smaka av med salt och några droppar pressad citron. Lägg endiverna på en tallrik, toppa med mandelpeston och servera direkt.

Baklängesmatsedeln vecka 7

Vi är äntligen friska efter två veckors förkylningsbonanza och den här helgen har vi varit på hemmaplan. Vi har fikat på Röhsska, druckit bubbel och ätit oliver i Ruby's hotellbar, gått på bio (Claras allra första!) och haft spontanmiddag med vänner. Det här har vi ätit veckan:
 
I måndags var jag sängliggande pga influensa men lyckades peta i mig lite raggmunkar och rårörda lingon som Calle fixade till middag.
 
 
I tisdags var det Alla Hjärtans Dag! Jag var fortfarande sjuk så romantisk middag med vin var att glömma men vi fick till en mysig stund ändå. Calle åt resterna av raggmunkarna och jag åt blomkålsstuvning.
 
I onsdags gjorde vi enklast möjligast pga fortfarande jättehängig så vi blandade ihop en gammal klassiker i det här köket - Malins pastasallad med bland annat pesto, fetaost och tomater. Den åt vi sedvanlig ordning med rejäla mängder hot sauce (tabasco är att föredra).
 
I torsdags var matlusten lite sisådär igen så vi kylskåpsrensade och åt resterna av pastasalladen från dagen innan.
 
 
I fredags kom vänner över på middag och dagen innan hade jag förberett paj med rucola och soltorkad tomat, en kall sås på yoghurt, spenat, basilika, salt och peppar, auberginerullar med ost, caprese och en ljuvlig tiramisù som vi åt till efterrätt.
 
I lördags traskade vi bort till våra vänner på Engelbrektsgatan och åt tacos! Finns ju få saker som slår en tacokväll med vänner, måste jag säga. Till dessert åt vi rester av tiramisùn som vi åt kvällen innan.
 
Idag är det söndag och ikväll ska vi äta PIZZA! Vår helt, vanliga, underbara fredagspizza som vi nästan alltid toppar med kronärtskocka, oliver, jalapenos och paprika - så även ikväll.

Fredag, bäst i världen

Min favoritstund på hela veckan är när jag packar ihop mig från jobbet tidig eftermiddag, möter upp Calle och hämtar Clara på föris, går till Coop för att handla det som vi behöver handla och sedan flanerar hem längst med Avenyn och tittar på folk, vinkar på hundar och spanar på spårvagnar. Jag tycker verkligen om att bo i stan.
 
 
Imorgon tänker vi flanera ännu lite mer, antagligen blir det en fika på Da Matteo, pralinshopping i Saluhallen och lunch ute någonstans, kanske på Burgersson om Calle får som han vill. Hoppas att ni alla har en fin helg!

Minipajer med grönkål, gorgonzola och mandel

Minipajer är toppen till nästan allt, tycker jag - på buffébordet, att ha i frysen och plocka fram när man är hungrig eller som tilltugg innan maten, till exempel. Just den här varianten med grönkål och gorgonzola hade vi på en buffé tillsammans med lite andra godsaker.
 
 
När jag använder färsk grönkål plockar jag alltid bort den tjocka mittvenen på kålblandet och strimlar (eller river) bladet i mindre bitar. Ju mindre bitar desto godare, tycker jag.
 
Minipajer med grönkål, gorgonzola och mandel
15 små pajer
 
75 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kvarg (1 procent)
 
200 g strimlad grönkål
1 gul lök
1 msk smör
2 ägg
1 dl kvarg
1,5 dl mellangrädde
salt, nymald svartpeppar
140 g gorgonzola
 
1,5 dl skållad sötmandel
1,5 msk honung
1,5 tsk flingsalt
 
Skär smöret i mindre bitar. Arbeta ihop med mjölet och kesellan till en deg. Tryck ut degen i små aluminiumformar. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylen i ungefär en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen i 10 minuter. Skala och finhacka löken. Fräs lök och grönkål i en stor stekpanna med smöret i 5-10 minuter. Låt svalna. Vispa ihop ägg, kvarg och grädde i en bunke. Krydda med salt och peppar. Smula gorgonzolan och blanda med grönkålen. Fördela i pajskalen. Häll på äggstanningen (försiktigt!) och grädda i mitten av ugnen, 20-30 minuter. Rosta mandeln i en het stekpanna. Tillsätt honungen och rör runt någon minut. Häll ut mandeln på bakplåtspapper, strö genast över flingsalt och låt svalna helt. Hacka mandeln och strö över pajerna.

Tofu tikka masala

Veckan börjar med (trumvirvel) förkylning! Nu har jag lyckats ta ett bad och känner mig som en människa igen, men stora delar av dagen har jag sovit bort. Nu står Calle och steker raggmunkar till oss, älsk på det! Raggmunkar, lingon och ett stort glas mjölk. Räddningen.
 
 
Är ni sugna på indiskt med tofu kan ni prova det här receptet på tofu tikka masala som jag hittade hos Jävligt Gott! Två tummar upp från samtliga i familjen, och jag är mycket nöjd över att ha vårt lilla barn verkar ha en förkärlek för indisk mat.
 
Tofu Tikka Masala
2 portioner + matlåda
 
400 g neutral, fast tofu
1 stor gul lök
3 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
3 dl grädde
1 dl vatten
1 msk gul curry
1 tsk gurkmeja
0,5 msk spiskummin
1 msk garam masala
1 tsk chilipulver
2 lagerblad
1 tsk stött kardemumma
färsk koriander
olja att steka i
 
Hacka den gula löken och bryn tillsammans med kardemumma och lagerblad i en gryta tills löken fått färg. Tillsätt övriga kryddor, riven vitlök, riven ingefära och 1 dl vatten och fräs i ca 30 sekunder så att du får en tjock kryddpasta. (Spara lite gul curry och garam masala tills senare då tofun ska stekas.) Tillsätt krossade tomater och koka i ungefär en kvart. Tillsätt sedan grädde och låt småputtra i några minuter till. Ta ur lagerbladen och mixa därefter såsen slät. Tärna och stek tofun tillsammans med gul curry och garam masala tills den fått lite yta. Blanda ner tofun i såsen och låt koka med i några minuter. Servera med ris, papadoms, picklade citroner och eventuellt färsk koriander.

Baklängesmatsedeln vecka 6

Trots förkylningstider har vi fått ihop en hel del godbitar i veckan! Vi har ätit endiver, som jag tycker är så gott men som vi av någon anledning sällan äter, och risotto, som är en annan såndär rätt som vi inte gör så ofta här hemma. Kära (och goda) återseenden, hur som helst. 
 
I måndags gjorde jag ugnsbakade endiver som jag toppade med en slags pesto med grovt hackad mandel, brynt smör, citronzest (+lite juice) och honung. Till endiverna åt jag belugalinser som jag kokade i grönsakbuljong och en enkel vitkålssallad.
 
I tisdags gjorde jag enklast möjliga pga ont i halsen. Blandade ihop en enkel pastagratäng med purjolök, tärnad paprika och stekt svamp som jag rörde ner lite äggstanning i, kryddade med salt och nymald svartpeppar och toppade med cheddarost
 
 
I onsdags gjorde jag en tomatsoppa med aprikoser som vi toppade med ricotta och basilika och åt med bagels. Snabbt, enkelt och otroligt gott.
 
I torsdags plockade vi fram en bönchili från frysen som vi åt med gräddfil, riven ost (en smakrik ska det vara!) och ett gott bröd.
 
I fredags kom våra Malmövänner upp och vi bjöd på ett gäng olika smørrebrød, kall öl och snaps. Rågbröd och ett salladsblad var såklart grunden, sen toppade vi med lite olika godsaker - panerad halloumi med remouladsås och picklad rödlök, kall, skivad mandelpotatis med rostad lök och krasse, dansk ost med plommon- och ingefärsmarmelad och den sista varianten var toppad med räkor, majonnäs och dill. Till efterrätt åt vi choklad från Malmö Chokladfabrik.
 
 
I lördags gjorde vi en svamprisotto som vi åt med fänkålskorv (i alla fall köttätarna i sällskapet) och gratinerad portobellosvamp och mandolinad spetskål och fänkål, i stil med den här salladen. Till efterrätt åt vi praliner vi köpt på Kanolds tidigare på dagen.
 
Idag är det söndag och pga jättehängig har vi beställt pizza från favoritpizzerian i Johanneberg, Peperoni. Där var vi ofta när vi bodde i krokarna! Jag har beställt en slags vegetarisk pizza med fårost, sallad och lök (låter helt galet men det är himla gott!) och Calle kör sin stående favorit (going steady sedan typ -02...) med oxfilé, paprika, chili och vitlök.

Ricottapannkakor

Fredag! Äntligen! Efter en vecka i vabträsket börjar vi se ljuset i tunneln. Det här med att ens förkylda lilla barn vaknar mitt i natten och skriker att hon vill titta på Pippi Långstrump och ha bubbelvatten för att sedan somna om efter några minuter och lämna sin arma mamma klarvaken? Inte bästa uppladdningen för en arbetsdag, om man säger så.
 
 
I helgen får vi besök av våra Malmövänner! Vi ska äta massor med god mat, hänga, ta en tur på stan och kanske dricka en drink eller två. Till frukost ska de bland annat få ricottapannkakor - min nya helgfavorit. Übergoda med lite lönnsirap och kanske några bär eller så.
 
Ricottapannkakor
4 portioner
 
1 cup ricottaost
1 cup vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 msk strösocker
en nypa salt
3/4 cup fet mjölk
2 ägg, separerade
en nypa vaniljpulver
smör att steka i
 
Blanda ihop bakpulver, mjöl, socker, vaniljpulver och salt i en skål. Blanda ricotta, mjölk och äggula i en separat skål. Tillsätt de torra ingredienserna till ricottablandningen och blanda. Vispa äggvitorna tills de är ett hårt skum och vänd ner i smeten, försiktigt. Värm en klick smör i en stekpanna och klicka ut lagom stora plättar. Stek i några minuter på varje sida tills de har blivit gyllengula. Servera direkt.

Canneloni med ricotta och spenat

Kombinationen spenat och ricotta har länge varit förbjudet i vårt hem. Varför? För att det är sedan länge känt att om man går ut och äter och restaurangen råkar ha dålig koll på vegetarisk mat, så blir man nästan alltid serverad canneloni med spenat och ricotta. Det eller typ svamprisotto. Någon annan vegetarian som märkt av det?
 
Nu råkar jag ha som inofficiellt nyårslöfte att använda mig mer av både ricotta och mascarpone i matlagningen (fast inte samtidigt, hoho) det här året, och när jag gick förbi ett gäng färska lasagneplattor i affären tänkte jag att ok. Jag ger det ett försök.
 
 
Jag blandade även ner tärnade kronärtskockshjärtan (min last i livet, mmm) och massor av riven parmesan. Vill ni göra egna lasagneplattor finns det ett bra recept här.
 
Canneloni med ricotta, spenat och kronärtskocka
2 portioner + matlåda
 
600 g ricottaost
500 g babyspenat
1 burk kronärtskockshjärtan, tärnade
1 dl riven parmesanost
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
8 färska lasagneplattor
1 ägg
0,5 dl olivolja
1 mozzarellaboll
 
500 g krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 kruka basilika
salt, socker, nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 180 grader. Skala och finhacka löken och fräs tillsammans med spenaten och kronärtskockan. Låt svalna och blanda sedan ihop med ricottan och parmesanen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar och ställ åt sidan. Gör under tiden tomatsåsen - finhacka löken och vitlöken, stek i olivolja tills bitarna är mjuka och genomskinliga och tillsätt krossade tomater. Låt koka in i ungefär en kvart, tillsätt sedan grovt hackad basilika och smaka av med salt, socker och nymald svartpeppar. Dela lasagneplattorna på hälften (det finns ju lite olika storlek på de man köper men köp de största du hittar - eller gör egna, det brukar vi göra). Lägg lite ricottaröra som en tjock sträng på kortisdan av lasagneplattan och rulla ihop till ett rör. Vispa upp äggulan och pensla på kanten av lasagneplattan för att limma ihop rullen. Lägg cannelonin i en smord, ugnsfast form. Täck med tomatsåsen, riv över mozzarellan och grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ungefär en 15-20 minuter. Låt svalna något innan servering.

Chocolate chip cookies med brynt smör

Igår hade vi vänner över på brunch. Jag älskar brunch! Helt genialt koncept. Jag gick all-in och bjöd på bland annat ricottapannkakor, äggröra med tryffel och - nästan bäst av allt - chocolate chip cookies med brynt smör. Exakt sådana här kakor brukar jag och Alexandra festa till det med när vi är och hälsar på i PA. Det eller tiramisù från Frettas.
 
 
Receptet är med amerikanska mått, har du inte sådana hemma finns det en väldigt bra omvandligstabell här.
 
Chocolate chip cookies med brynt smör
20-ish kakor

1 cup osaltat smör, rumstempat
1 cup farinsocker
1 tsk mald vaniljstång
1 tsk ljus sirap
0,5 cup strösocker
1 ägg
1 äggula
2 1/4 cup vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 cup chocolate chips eller hackad choklad
havssalt att strö över
 
Lägg hälften av smöret i en kastrull och smält på medelvärme. Rör runt i kastrullen lite då och då. Det kommer fräsa och stänka lite, men när fräset avtar och det blir tyst börjar det så småningom lukta lite nötigt - då är smöret klart. Häll i en skål och ställ åt sidan tills det svalnat.
 
Vispa resten av smöret med farinsockret i några minuter tills du har en fluffig smörkräm. Blanda ner vaniljen och sirapen. Häll i det brynta smöret samtidigt som du vispar och tillsätt sockret. Tillsätt ägg och äggula och vispa i någon minut till. Blanda slutligen ner mjöl, salt, bakpulver och vispa tills du har en jämn smet. Vänd ner chokladen med hjälp av en slev. Rulla ihop degen till en korv och klä med plastfilm. Lägg i kylen för att stelna i ungefär en halvtimme. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla bollar av degen och tryck till så du får en platt kaka. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över lite havssalt. Grädda i 12-15 minuter (men håll koll, alla ugnar är olika!) tills kakorna är gyllenbruna men fortfarande lite mjuka. Låt svalna en stund på galler.

Baklängesmatsedeln vecka 5

Första veckan i verkligheten efter vår skidsemester och det har varit fullt upp! Idag har vi haft vänner över på brunch och alldeles nyss kom vi hem från Viktor Rydbergsgatan där vi har firat Bibbi som fyllde år igår. I matväg har vi lagat två olika rätter med tofu, blivit bjudna på panerad halloumi och dessutom varit ute och rullat hatt några gånger. Baklängesmatsedeln at your service:
 
I måndags var det tillbaka-till-verkligheten efter en veckas skidsemester så till middag slängde vi ihop något lätt, tillika en av Calles favoriträtter - sojabiff med citronsås, torkad rosmarin och svarta oliver. Till det åt vi Zetas femgrynsblandning och en enkel grönsallad.
 
I tisdags firade vi en bra dag så jag, Calle och Clara möttes upp på Champagnebaren Forssén & Öberg för att äta middag och dricka bubbel! Jag beställde in en vegetarisk bricka med ostar, marinerad kronärtskocka, oliver och cornichons (och världens godaste bröd) och Calle beställde in en råbiff. En bättre tisdag, helt klart!
 
I onsdags lagade vi till vi tofun som vi fick prova via Smakbox, och de där små tofubitarna som kallas för à la minute stekte vi på och blandade ner i en wok tillsammans med en enkel teriyakisås (1 dl japansk soja, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 tsk torkad ingefära, 1 grönsaksbuljongtärning, 2 msk thaichilisås och 1 dl farinsocker, rör runt och koka upp - klart!). Toppade gjorde vi med sesamfrön. Tummen upp från samtliga i familjen!
 
 
I torsdags fick jag akut sug på indisk mat så jag gjorde en slags tofu tikka masala som vi (som alltid...) åt med papadums och picklad citron. Återkommer med recept för den blev väldigt god!
 
I fredags åkte vi till våra vänner i Åsa för att hänga och äta middag! De bjöd på fish tacos och i min fick jag istället panerad halloumi (som var SÅ god, det måste jag laga hemma i veckan). Tunnbröden fyllde vi även med sallad, mango, chilimajonnäs och och tomat. Till efterrätt hade de dessutom gjort en helt fantastisk chokladfondant som vi åt med grädde.
 
I lördags gick vi till Wrapped här borta vid Korsvägen och åt burritos och drack vin. En ny, fin lördagstradition för lediga helgkvällar!
 
Idag är det söndag och vi har varit på middag hos Bibbi för att fira hennes födelsedag som var igår - hurra, hurra! Hon bjöd på en alldeles ljuvlig rätt - ugnsbakade rotfrukter med couscous och ras el hanout. Receptet kommer från SVT:s Godkväll. Till efterrätt åt vi mangosorbet.

Bagelbakande

Imorgon kommer några vänner över på brunch och vi ska bland annat äta bagels (med jordnötssmör och blåbärssylt) som vi bakade för några timmar sedan. Clara var en utmärkt hjälpreda och ansvarade för att pensla med ägg och strössla med vallmo- och sesamfrö.
 
 
Nu har Clara precis somnat och vi ska titta på senaste avsnittet av På Spåret som vi missade igår. Hoppas att ni alla har en riktigt fin helg!

Odlingsplanering

Det är hög tid att planera årets odling (ÄNTLIGEN!) och jag och Calle ska snarast sätta oss ner och beställa fröer. Förra året gick ju inte odlingen riktigt som väntat för vi fick inte en enda tomat och knappt några chilis, men däremot en skog (minst) av zucchiniplantor...
 
 
Ska ni odla något i år? Vad i så fall? Vi behöver inspiration! Släng iväg en kommentar eller skicka ett mail om du sitter inne på bra tips. Tack!

RSS 2.0