Ugnsrostad brysselkål

Jag älskar det mesta med brysselkål, så det var lite av en självklarhet att vi skulle laga den här rätten till vår adventsmiddag när jag hittade receptet i ett nummer av Mer Smak för några veckor sedan.
 
 
Använd en riktigt god, lagrad parmesan (och inte en billig fjösig som jag först fick tag på i affären) för det gör hela grejen tillsammans med den lite söta brysselkålen och den syrliga dressingen.
 
Ugnrostad brysselkål med citrondressing
4 portioner
 
500 färsk brysselkål
3 msk olivolja
flingsalt, nymald svartpeppar
 
1 dl crème fraiche
2 msk olivolja
0,5 citron, finrivet skal och saft
1 msk färsk timjan, finhackad
 
1 dl hyvlad parmesan
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar och låt stå kallt till servering. Ansa och dela brysselkålen och lägg i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar och blanda runt ordentligt så att allt blir täckt. Lägg i en ungsfast form och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter tills kålen fått fin färg. Låt svalna. Ringla dressingen över brysselkålen och strö över parmesan precis innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Samira

PROVAT. Galet gott! 😃

Svar: Vad kul att du provade Samira! Hurra!
Charlotta Ljungblad

2017-12-14 @ 08:52:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0