Pepparkakor med parmesan

Tre dagar kvar på arbetsveckan och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte ser fram emot att få lite julledigt. Vi åker till landet på fredag eftermiddag och hänger där i några dagar innan vi ska till Skåne en sväng och fira sista delen av julen tillsammans med min familj. 
 
 
När våra vänner var på besök för några veckor sedan bjöd vi på varm äpplecider och de här pepparkakorna med parmesan och flagad mandel. Det där med ost till pepparkakor är ju verkligen inte något för alla men jag älskar det. Receptet hittade jag i en gammal Coopbroschyr som jag hittade på landet.
 
Pepparkakor med parmesan och flagad mandel
30 st
 
300 g pepparkaksdeg
100 g riven parmesanost
1 dl flagad mandel
 
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pepparkaksdegen på ett bakplåtspapper. Strö över ost och flagad mandel och kavla lite till så att det trycks ner i degen. Dra över pappret till en plåt och grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter tills kakan fått fin färg. Skär i remsor innan kakan svalnat och stelnat till. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: malin

nice blog

Svar: Tack!
Charlotta Ljungblad

2017-12-19 @ 22:34:13
Postat av: margarethavilhelmsson

Ser jättegott ut.Det måste jag prova.

Svar: Vad kul att höra! :=)
Charlotta Ljungblad

2017-12-20 @ 23:01:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0