Plommonmarmelad med ingefära

På landet har vi ett plommonträd som just nu har hur många plommon som helst. Jag tycker nästan att plommon är godast att äta precis som de är, men för några helger sedan kokade jag även en plommonmarmelad som är väldigt god att ha till ostbrickan. 
 
 
Jag lät även en vaniljstång koka med, den plockade jag upp innan jag hällde marmeladen i burkar. Förvara marmeladen mörkt och svalt!
 
Plommonmarmelad med ingefära
2,5 kg marmelad
 
1,5 kg plommon
0,5 dl vatten
1 stor citron
2 msk riven färsk ingefära
11 dl strösocker
 
Kärna ur plommonen och lägg i en gryta. Häll på vattnet. Dela citronen i fyra delar på längden och skiva delarna mycket tunt. Lägg dem i grytan tillsammans med ingefäran. Låt plommonen koka upp låt koka långsamt utan lock i ungefär 30-ish minuter. Låt det inte koka för kraftigt för då kan det brännas vid! Tillsätt sockret lite i taget och rör om. Låt koka ytterligare 15 minuter, nu lite kraftigare. Gör ett marmeladprov (häll lite marmelad på en tallrik och ställ in i kylen i några minuter, dra med fingret genom marmeladen - om den inte rinner ihop igen är den klar!) och häll sedan upp i väl rengjorda burkar. Ställ upp och ner och låt svalna. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Lena

Mums, det låter ju helt perfekt att ha till just ostbrickan! Tack för receptet! :)

Svar: Den här marmeladen är supergod till ost! Kul att du gillar!
Charlotta Ljungblad

2016-09-06 @ 16:22:44
URL: http://ozkagardens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0