Kålssallad med pumpa, lime och avokado
Ni vet sådana maträtter som man ramlar över och känner att man kommer äta typ en gång i veckan resten av livet? Den här kålsalladen är just en sådan. Rebecka bjöd på den här kålsalladen när vi hade vår senaste MBT, och för mig var det kärlek vid första tuggan.

Det är genialiskt att blanda ner avokado för salladen blir så krämig! Vilken sorts kål och vilken sorts pumpa du använder spelar ingen större roll, Rebecka hade i butternutpumpa men vi hade hokkaido hemma så det körde vi på. Supergott.
Kålsallad med pumpa, lime och avokado
4 portioner
1 liten spetskål
2 mogna avokados
3 dl riven (rå) pumpa, vi använde hokkaido
2 lime, saften
(koriander)
olivolja
salt, nymald svartpeppar
Strimla spetskålen tunt med en mandolin och lägg i en skål. Pressa i saften från 1 lime och ringla över lite olivolja. Massera kålen med händerna tills den blir mjuk. Gröp ur avokadon och lägg i skålen, mosa med händerna och blanda ordentligt med kålen. Rör ner ännu mer limejuice, den rivna pumpan och eventuell koriander (eller kanske persilja). Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Linnéa - The Hungry Gosling
Det här måste jag testa, det ser riktigt gott ut! :)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Lovisa
det här var eeexakt vad jag letade efter! så himla fett! har en bra bit vitkål kvar och kom nyss hem med ett helt nät nästan-mogna-avokados(vilket i sig är nog så magiskt)!
wowo!
vad tror du om morot istället för pumpa? om den är riven tänker jag att de borde ha typ motsvarande funktion?
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Anna
Mums, låter som en himmelsk kombo! Måste testa! :D
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback