Inlagda rödbetor
Översta hyllan i vårt kylskåp består just nu av ett helt gäng tunga burkar med diverse godsaker i - pappas ättikskurka och saltgurka, inlagda rödbetor och plommonmarmelad. Att den där glashyllan ens håller är ju ett mindre mirakel... Saltgurkan smakade jag för första gången idag när vi åt pytt i panna och den var helt magisk. Tack pappa!

Inlagda rödbetor
2 burkar
1 kg rödbetor
1 liter vatten
3,5 dl socker
2 dl ättika (24 procent)
en nypa vaniljsocker
Tvätta rödbetorna och skär bort blasten. Koka dem mjuka i ungefär 20-30 minuter beroende på hur stora det är - känns med en sticka! Häll av vattnet och lägg dem genast i kallt vatten. Efter någon minut går det lätt att dra av skalet med händerna. Skiva rödbetorna med en mandolin (jag använde tjockaste läget) och lägg i burkar. Koka upp vatten, socker, ättika och vaniljsocker. Smaka av och tillsätt mer socker om det skulle behövas. Häll lagen över rödbetorna och förvara svalt.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Veronica Wallgren
Borde jag testa :) våra rödbetor från landet har vi kokat gjort en sallad på med getost. Galet gott!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film
mums
Postat av: Anna
Vilken lyx att ha de i sitt kylskåp! :D Mums!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback