Pitabröd som på Falafelbaren

Pitabröd är en såndär sak som vi alltid har i frysen. Perfekt att plocka fram precis när som helst! Orkar man inte göra falafel går det precis lika bra med grönsaker och valfritt protein.
 
 
Det här receptet hittade jag i Coops medlemstidning Mer Smak och kommer ursprungligen från Falafelbaren.
 
Pitabröd
10 stycken
 
5 g jäst
4 dl kallt vatten
2 tsk salt
9 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
 
Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt och mjölet, lite i taget, under omrörning. Arbeta degen ungefär 5 minuter med maskin - degen skall vara lätt kladdig! Täck bunken med plast och ställ att jäsa i kylskåpet i 12 timmar. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Forma till runda bollar och låt jäsa en halvtimme under bakduk. Sätt ugnen på 250° och lägg in en baksten om du har en sådan (alternativt en vanlig plåt). Platta ut (eller kavla ut) bollarna tills de är ungefär 15 cm i diameter. Låt ligga på mjölat bakplåtspapper och jäs ytterligare en halvtimme under bakduk. Lyft över pitabröden försiktigt till en pizzaspade och skjutsa in på bakstenen, alternativt lyft över bakplåtspappret till plåten och ställ in i ugnen. Grädda tills bröden rest sig, det borde ta ungefär 5 minuter. Låt svalna på galler.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Linda Z

Superdupertack för recept :) Ska prova idag!

2016-10-25 @ 12:33:53
Postat av: mårtenssonskök

Vi brukar ha naanbröd i frysen och nope, inte är vi så duktiga och bakar dom själv:)
Kram på dej!

Svar: Naanbröd gör jag icke själv heller, hoho. Där går gränsen :=)
Charlotta Ljungblad

2016-10-25 @ 18:15:54
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0