Gryta med aubergine och fänkål

Den här urgoda vegetariska grytan bjöd våra vänner i Malmö på när vi var på besök senast. Receptet kommer ursprungligen från Linas Matkasse men Manne hade ändrat lite och bland annat rört ner rökt paprika och kikärtor. Yum-o, säger jag bara. Älskar sånhär mat!
 
 
Jag har sagt det innan och jag säger det igen - att koka couscous är inte min grej. Hur svårt det nu kan vara, kan man tycka... Följ anvisningarna på paketet och lägg en kommentar om du får sådär fluffig och fin couscous, tack.
 
Gryta med aubergine och fänkål
2 portioner + matlåda
 
1 aubergine
1 gul lök
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
0,5 msk spiskummin
0,5 msk paprikapulver
1 msk honung
1 tsk rökt paprikapulver (ev mer om du gillar starkare smak)
1 krm cayennepeppar
1 burk konserverade körsbärstomater
2,5 dl vatten + en grönsaksbuljongtärning
200 g kikärtor, kokta
salt, nymald svartpeppar
50 g flagad mandel
 
4 portioner couscous
 
Tärna auberginen, finhacka löken och strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs lök, aubergine och fänkål i 4-5 minuter på medelvärme. Pressa ner vitlöksklyftorna och blanda ner honung och kryddor. Häll över tomaterna, kikärtor och buljongen och låt puttra under lock på svag värme i en kvart. Koka couscous enligt anvisningarna på paketet. Smaka av grytan med salt och peppar och strö över flagad mandel precis innan servering. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sanna E

Låter toppen hördu! TREVLIG HELG lite sådär i förväg :):)

Svar: Tack detsamma!
Charlotta Ljungblad

2016-10-27 @ 20:13:15
Postat av: Anonym

Trevlig helg kära du!

Svar: Tack detsamma!
Charlotta Ljungblad

2016-10-28 @ 17:46:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0